Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Maribor: Samir Abu Husein ne gre znova v zapor, ker je izginil

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:06 pop

Sircu Samirju Abu Huseinu sodišče v Mariboru ne bo več poskušalo predati poziva, da mora v zapor, na njegovem zadnjem znanem naslovu v Hočah. Obsojeni je namreč izginil. V spletnem časopisu sem poročal o nekaj podobnih sodnih primerih, ko so bili v tatvine vpleteni prosilci za azil, ki so pozneje tudi izginili, kar onemogoči izvedbo sodb.

Obsodba, ko bi moral že biti izgnan

Podobna zgodba, ko sodišču spodleti postopek, ker tujec izgine

Tokratni primer je nekoliko poseben, ker je bil tujec že večkrat obsojen in že pred letom pred izgonom iz države. V Sloveniji Samir Abu Husein ni več prijavljen, s policijske postaje Rače pa so sodišče obvestili, da bi lahko bil v Nemčiji. Sporočila, da mora v zapor, mu zaradi tega ne bodo še v tretje poskusili vročiti na naslovu, kjer je bil nekoč prijavljen, poslej bo vabilo v zapor obešeno na oglasni deski in na spletnem portalu sodišča. To naznanilo je takšno:

Poziv, da mora v zapor, so mu poskušali vročiti marca in maja letos. Portal Svet24 je pred letom poročal, da je bil takrat 40 let star Abu Husein Samir obsojen (ne prvič) na zaporno kazen v Mariboru. Sodil je okrožni sodnika Boštjan Polegek, tožilec Tilen Ivič je za pleskarja brez zaposlitve zahteval kazen zaradi vloma v stanovanjsko hišo na območju Maribora, v katero je prišel skozi okno, ki ga je razbil, oskrbel pa se je s pivom, viskijem, kavo, prstanom, daljšo verižico, nekaj uhani, moško denarnico, ženskimi hlačami, plaščom, usnjeno jakno, navadno jakno… Sirec se je branil brez odvetnika, tatvino je priznal, hkrati pa trdil, da se zaradi alkoholiziranosti nič ne spomni. Ker je bil sedem mesecev že v zaporu (obsojen pa prej že trikrat) in je prejel tudi odločbo o izgonu, je hotel, kot je povedal na sodišču, tudi s priznanjem doseči pogojno kazen, da bi čim prej odšel domov.

Sodišče ga je obsodilo na pol leta zapora in plačilo odškodnine, a to, kot kaže, ne bo preveč učinkovito.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu