Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ogledalce Ninamedia: Šarčeva LMŠ je najbolj popularna v deželi tej

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/10/2019)

Na pravljice o ogledalu, ki kraljici kaže, da je najlepša, se vse bolj spominjajo rezultati raziskav javnega mnenja, ki jih dober mesec pred volitvami evropskih poslancev objavljajo različni mediji. Različni mediji imajo različne kraljice in kralje in ogledala zanje. Razlike med slikami, ki jih kažejo čarobna ogledala, so tako velike, da ogledalom ni mogoče nič verjeti.

Kaže levici dobro ali niti ne?

Ninamedia, katere rezultate je včeraj objavila javna TV Slovenija je, kot že pred mesecem, že spet ugotovila, da je daleč najbolj popularna stranka v državi LMŠ Marjana Šarca. Vse ostale stranke so daleč zadaj. SDS Janeza Janše na drugem mestu s skoraj pol manjšo podporo. Le teden prej je Parsifal SC za Novo24TV našel SDS Janeza Janše povsem na vrhu, pri Mediani, katere rezultate objavlja POPTV, pa sta bili LMŠ in SDS precej poravnani. Primerjava, kako različno popularne so stranke v državi po objavah v zadnjem mesecu na treh televizijah, pri vseh upoštevam le za stranke opredeljene volivce, kar omogoča primerjave med raziskavami in z volitvami, je takšna (s klikom lahko grafiko povečate):

Ninamedia od Parsifala in Mediana krepko boljše rezultate kot preostali raziskavi ob LMŠ Marjana Šarca kaže še SD Dejana Židana, krepko slabše pa SNS Zmaga Jelinčiča in, denimo, SMC Mira Cerarja. Ta že kar neverjetna nihanja popularnosti za pet večjih strank, v grafiki so tudi rezultati lanskih volitev poslancev in občinskih svetnikov, so zadnji mesec takšna:

Lanske volitve so veliko opozorilo, da raziskavam ni verjeti. V mesecih pred volitvami poslancev sta Mediana in Ninamedia lani kazala krepko višje deleže SD in LMŠ, nižje pa SDS kot so jih pozneje dodelili volivci. Na volitvah je SDS dosegla najboljši rezultati, drugi dve stranki pa najnižjega. Predsednik opozicijske SDS Janez Janša se je na rezultate, ki jih je sinoči objavila javna televizija, odzval tako:

Celotno poročilo o rezultatih javne RTV, iz katerega sem črtal podatke, lahko preberete tukaj.

Koga bi volili na evropskih volitvah lahko odgovorite v anketi za Spletni časopis:

Katero listo boste volili na EU volitvah?

View Results

Loading ... Loading ...

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 2.144 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu