Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec predlaga Šabedra za novega Fakina

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th marec 2019, 10:38 pop

“Predsednik vlade bo za novega ministra za zdravje predlagal Aleša Šabedra, dosedanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.”

To so iz kabineta premiera Marjana Šarca sporočili pravkar. Kandidata za ministra premier išče, ko je zaradi težav z zdravjem odstopil minister za zdravje Samo Fakin. Javnosti je, da je preveč bolan, da bi še lahko delal, Fakin sporočil danes. S premierom pa je o tem govoril včeraj, ko ga je Šarec obiskal. To je že četrti minister te vlade, ki je odstopil.  Šabedra bo Šarec uradno lahko predlagal šele, ko se državni zbor seznani, da je Fakin odstopil.

Šabeder je v mandatu prejšnje vlade leta 2017 na vrh kliničnega centra priletel iz Semenarne Ljubljana. Funkcije vodenja UKC na tak način ni mogel dobiti brez podpore vladajočih, konkretno takrat SMC in ministrice Milojke Kolar Celarc. Pred tem je Svet UKCLJ krivdno odstavili Andraža Kopača. Izkušenj v zdravstvu pred tem Šabeder ni imel. Pred vodenjem Semenarne je delal v Mercatorju, a ne čisto na vrhu, prihaja pa iz področja Ptuja. Med tistimi, ki poznajo razmere v UKC, je slišati, da bo veliko srečnih, ker Šabeder odhaja na funkcijo v vlado.

Danes je premier Marjan Šarec dočakal še odstopno izjavo Jureta Lebna (SMC), ki jo bo tudi poslal v državni zbor. Za oba ministra mora to storiti v sedmih dneh od prejema odstopne izjave. Da bo Lebnov odstop sprejel, je Šarec povedal že februarja, ko je tudi napovedal, da ne bo hitel z iskanjem naslednika in da bo, dokler ne najde ustreznega, Leben začasno še vodil ministrstvo.

Na posnetku je Samo Fakin:

Minister za zdravje Samo Fakin, ki je odstopil zaradi težav z zdravjem Foto:DZ/Matija Sušnik

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu