Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Minister za zdravje je zbolel, a se vrača

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 29/03/2019)

Premier Marjan Šarec (LMŠ) je po seji vlade na novinarsko vprašanje, ali namerava zaradi bolezni zamenjati ministra za zdravje Sama Fakina, nekoliko presenečen potrdil, da je minister za zdravje Samo Fakinu res že nekaj časa na bolniški, ker je res že nekaj časa močno kašljal. “Ob obisku bolnišnice Golnik je bil na hitro pregledan, ker je resnično že dolgo časa kašljal in je zdaj na bolniški odsotnosti. To drži,” Na del vprašanja, ali Fakina zaradi zdravstvenih težav odstavlja, premier ni odgovoril.

Govorice je pred tem na spletu sprožil Bojan Požar s tem sporočilom:

Pozornost medijev je bolezen morda pritegnila, ker ministra v ponedeljek ni bilo v parlament, da bi odgovarjal na vprašanja poslancev. Odsotnost štirih ministrov (ministra za kulturo in infrastruktura ni bilo, ker sta odstavljena) so iz vlade pojasnili tako:

Iz ministrstva so, ko sem preverjal, potrdili, da je Fakin zaradi bolezni od 18.2. na bolniški, na katero ga je poslal njegov osebni zdravnik zaradi težav z dihanjem (hud kašelj) po pregledu v Zdravstvenem domu Trbovlje. Je pa Fakin bolniško teden pozneje za en dan prekinil zaradi pomembne vladne obveznosti. Na ministrstvo se bo Fakin, so še sporočili iz ministrstva, najbrž vrnil v ponedeljek prihodnji teden. Informacij, da bi se Fakin umikal zaradi bolezni, niso potrdili.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu