Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Poslanska nadomestila: Za župane le Veber, Čuš, Laj in Gantar

Print Friendly, PDF & Email

Ta mesec je nadomestila poslanskih plač dobilo 17 nekdanjih poslancev, ki ne morejo do dela ali se upokojiti, kar je pet manj kot prejšnji mesec. Štirje med temi si delo poskušajo zagotoviti tako, da kandirajo za župane. Največ prejemnikov nadomestil, kar deset, je iz vrst SMC Mira Cerarja, ki je dramatično izgubila volitve in ima namesto 35 danes v DZ le še devet poslanskih sedežev. A med temi županskih kandidatov ni najti.

Kandidati: Trije prestopniki in Desusovec

Bivši poslanci vladnih strank imajo dolgoročno praviloma manj težav pri iskanju služb kot opozicijski. V najtežjem položaju pa so prestopniki, ki so svoje stranke zapustili. Takšni so med prejemniki nadomestil trije in vsi trije kandidirajo za župane: bivši poslanec SD Janko Veber kandidira za župana Kočevja, bivši poslanec SDS Andrej Čuš za župana Ptuja in bivši poslanec SMC Franc Laj za župana Lendave. Od bivših, ki prejemajo nadomestila, skuša župansko službo dobiti le še Tomaž Gantar (DeSUS) v Piranu. Pregled, kdo je ta mesec prejel nadomestilo in kako visoka so bila, je takšen:

V Kočevju ima Veber, ki ga kandidira stranka Sloga, štiri protikandidate, favorit je sedanji župan Vladimir Prebelič. Na Ptuju je ob predsedniku Zelenih Čušu, ki za župana kandidira nestrankarsko, še osem drugih kandidatov. V Lendavi ima Laj kot neodvisni štiri protikandidate, v Piranu pa Gantar kot Čuš na Ptuju osem konkurentov.

Drugih bivših poslancev, ki prejemajo nadomestila in ki – z izjemo nekdanjega predstavnika narodnosti – vsi pripadajo strankam, med županskimi kandidati ni opaziti.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu