Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Polom Združene levice kljub denarju Goloba, piratski Pirati

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th oktober 2018, 10:20 dop

Pomoč nekdanjega šefa Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) Marka Goloba, ki je lani po poročanju Financ prejel več kot pol milijona dividend, v kampanji pred volitvami poslancev ni rešila koalicije Združene levice Franca Žnidaršiča in stranke Sloga Janka Vebra. Kljub relativno visokemu vložku v kampanjo je koalicija ostala daleč pod odstotkom volivcev, ki bi jim zagotavljal vsaj redne mesečne dotacije, ki jih v prejšnjem mandatu Žnidaršičeva stranka dobivali, ker so v koaliciji z IDS Luke Meseca in stranko TRS takrat prišli v državni zbor.

Pirati finančno sanjsko učinkovito

Da je kapitalist Golob skrajno levi koaliciji podaril dva tisoč evrov, razkriva poročilo o financiranju kampanje  koalicije, ki je bilo objavljeno včeraj, ko so morale vse stranke zapreti posebne predvolilne račune. Golob je šele drugi donator, ki so ga doslej razkrile stranke. Koaliciji Žnidaršiča in Vebra, ki je v kampanjo skupaj vložila 59.967 evrov, ni uspelo doseči praga za vstop v državni zbor, volilo jo je 0,57 odstotkov volivcev. K polomu na volitvah je prispevalo, ker so napačno vložili listo v volilni enoti Celje in zato ostali brez kandidatov na volilnih lističih v enajstih okrajih.

Včeraj je bilo objavljeno še poročilo Piratske stranke, ki ji je s trikrat manj denarja kot ZL uspelo prebiti prag odstotka volivcev, s čemer si je ta stranka zagotovila, da bo državne dotacije dobivala še štiri leta. Pirate, ki so v kampanjo vložili 22.098 evrov, je volilo 2,15 odstotkov vseh volivcev. S tem so si na letni ravni zagotovili 91.789 evrov državnih datacij, kar je piratsko sanjski rezultat. Pregled podatkov o vloženem denarju v kampanjo številu volivcev in preračun učinkovitosti, koliko je stal volivec, kaže grafika:

Doslej najbolj učinkovito kampanjo so imelo Pirati, največja katastrofa ostaja DeSUS Karla Erjavca. Koalicija Združena levica in Sloga je bila sicer še manj učinkovita kot DeSUS, a ni kandidirala v vseh enotah. Druge stranke, med temi so vse večje, imajo še dva tedna časa, da objavijo poročila. Celotno poročilo Piratov, ki kaže, da so kar veliko vlagali v oglaševanje na spletu (google, facebook), je takšno:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/10/Pirati.pdf”]

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu