Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kako javna televizija diskreditira opozicijsko SDS

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 20/09/2018)

Boris Tomašič me je z Mitjom Iršičem povabil na pogovor, kako in s čem mediji slikajo javnosti podobo nevarne opozicijske SDS Janeza Janše in jo torej spretno diskreditirajo in to tudi z očitno neresničnimi informacijami in povezavami. Ob paravojaških enotah Andreja Šiška, ki vodi precej obskurno stranko,  pokažejo denimo posnetke povsem legalnega streljanja, na katerem so politiki SDS, posnetki so iz arhiva tednika Mladina, da bi ustvarili lažnivi vtis podobnosti ravnanja velike in pomembne opozicijske stranke in Šiškovih maškar. Pogovor je bil tudi o nenavadnem ravnanju uredništva javne televizije, ki je Levico Luke Meseca, ki se je s petimi drugimi strankami uskladila koalicijsko pogodbo in se s posebnim (parafiranim) sporazumom zavezala, da jo bo tudi spoštovala, čisto uradno določila za opozicijo tej isti koaliciji.

Za tiste, ki jih vsebina zanima in so zamudili pogovor na Novi24TV, ponujam povezavo do posnetka pogovora. Pogovor je bil tudi o zapletih zaradi imenovanja državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, ki si ga je izbral Marjan Šarec. Zaradi Črnčeca Levica zdaj preti, da parafiranega dogovora o koalicijskem sodelovanju, ki ga je doslej spoštovala, kar je omogočilo izvolitev Šarca za šefa vlade in potem še ministrov, s tem pa tudi celotne vlade, ne bo slavnostno podpisala in da ga bo tudi prenehala spoštovati. Levica pri kadrovskih odločitvah očitno veliko zahteva od premiera. Kaj takega, da bi zaradi imenovanje premierovega sekretarja, grozile, da ne bodo več upoštevale koalicijske pogodbe in dogovora o sodelovanju pri vladanju, opozicijske stranke po svetu ne počnejo. Pa tudi pri nas je to, da se koalicijsko stranko razglaša za opozicijo sami sebi, velika novost. Inventivnost, kot bi temu rekli vladni koaliciji zelo naklonjeni novinarji v večjih medijih.

Povezava do posnetka je dostopna tukaj:

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 1.258 times, 1 visits today)

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu