Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kadunc Šerugo predlagal za naslednico Biziljeve

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th september 2018, 10:37 dop

Že od volitev poslancev 3. junija je javna televizija brez direktorice. Dva dni po volitvah je obveljal že v začetku leta napovedan odstop direktorice Ljerke Bizilj. Generalni direktor Igor Kadunc novega direktorja junija ni predlagal, ker so se mu prijavljeni kandidati zdeli preslabi, ponudil je le začasnega vršilca dolžnosti Andreja Stoparja, ki pa mu ga je programski svet zavrnil. Zdaj je Kadunc programskem svetu le predlagal, naj izvoli novo direktorico, so sporočili iz RTV Slovenija  Programskim svetnikom, ki bodo odločali prihodnji teden v ponedeljek, je za direktorico predlagal Katjo Šeruga.

Kadunc zamenjal cel vrh TV

Biziljevo je Kadunc poskušal odstaviti že lani poleti,  ker ni bila za predčasno odstavitev odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik. Odstavitev Rebernikove je Kadunc zahteval, ker je Igor Pirkovič hrvaškemu pevcu Marku Perkoviću Thompsonu v intervjuju pred tem omogočil, da je odgovoril na obtožbe, da je fašist in ustaš. Po mnenju vodstva RTV s takšnim ravnanje uredništvo ni dovolj jasno obsojalo fašizma. Dejansko je pa leva večina v programskem svetu pred volitvami poslancev na vrh uredništva poskušala postaviti levici bolj naklonjeno osebo. V programskem svetu je 20 članov z leve od Kadunca takrat zahtevalo ukrepanje proti Biziljevi, ker ni odstavila Rebernikove. Na koncu pa je kljub temu pozivu Kaduncu lani poleti presenetljivo zmanjkal en glas, da bi Biziljevo odstavili. Je pa Rebernikovo Kadunc, ker si je Biziljeva sčasoma premislila, uspel predčasno odstaviti v začetku letošnjega leta, po tem pa je odstopila tudi Biziljeva, ko je bil januarja v programski svet ponovno izvoljen Sašo Hribar, ki ji je pol leta prej, ko je Biziljevo programski svet poskušal odstaviti, tej očital zlorabljanje položaja, korupcijo in še vse mogoče.

Kdo je Katja Šeruga?

Šeruga je bila od leta 2012 odgovorna urednica dnevnika Večer, a je lani najvišji položaj v uredništvu tega Dnevnika izgubila, za šefa pa je bil izvoljen nekdanji predsednik društva novinarjev Matija Stepišnik. Formalno so lastniki Šerugo povišali na upravni položaj. Pred tem je bila Šeruga novinarka POPTV, javne televizije in Večera, kjer je začela novinarsko kariero. Ob Šerugi so se na razpis za direktorja televizije v drugo prijavili še televizijska voditeljica Miša Molk, urednik regionalnega centra TVS v Mariboru Zoran Medved in režiser Uroš Zavodnik. Zadnje mesece Televizijo Slovenija kot direktor vodi kar generalni direktor Igor Kadunc sam, programski svet mu je namreč junija zavrnil kandidata za vršilca dolžnosti Andreja Stoparja, ki ga je Kadunc predlagal kot rešitev v sili, ko junija za pravega direktorja ni ponudil nikogar, ker se mu edina pravilno prijavljena kandidata, to sta bila urednica Mojca Šetinc Pašek in šef mariborskega regionalnega centra Zoran Medved, nista zdela dovolj dobra.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu