Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zobec: Samo za to gre, čigav je kdo

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 04/10/2017)

Zanimiv komentar, v katerem je veliko kritike slovenskih medijev in novinarjev, je ta teden objavil portal iusinfo. Napisal ga je nekdanji ustavni in zdaj vrhovni sodnik Jan Zobec. Vredno branja. Delček, da usmerim na tekst, ponujam v razmislek:

“…pošljejo nate neke kričače, pisune-pretepače, pripadnike tega ali onega ganga, konkretno na nekatere moje kolege, (bivše) ustavne sodnike in tudi name enforcerje samozvanih »ta naprednih«, »ta urbanih« ali »ta liberalnih«, v osebkih nekakšnih psevdo-novinarjev ali celo samozvanih publicistov z nalogo, da tvoje, recimo v nekem ločenem mnenju obelodanjene strokovne argumente raztrgajo na civilizacijsko ne dosti drugačen način, kot bi ločeno mnenje raztrgal primat, če bi mu ga pomolil pod nozdrvi. Argumenti »novinarja«-enforcerja ne zanimajo, on gleda samo z očmi člana ganga, ki zvesto, predano in natančno služi in izpolnjuje pričakovanja ter streže željam svojega šefa – vodje tropa.

Pravo, argumenti, njihova prepričljivost tu ne štejejo nič, jih tudi ne razume, se jih ne trudi razumeti, končno jih tudi ni sposoben razumeti. Zanj in za njegove šefe so brezvezna, nebodijetreba navlaka. Kar šteka in za kar mu je mar, je samo tvoj glas v zadevi in njegov učinek v nekem političnem kontekstu, ki je za ta ali za oni gang ključnega pomena.  Velja isto, kar je nekoč, v ’70-ih veljalo na ulicah Bronxa. Je še kdo slišal za človekove pravice in za argumente prava človekovih pravic ali za soočanje argumentov, ko gre za gangovske fajte? Gangovski fajti in narativ človekovih pravic – ma lepo vas prosim. Tako, kot nekoč v Bronxu, gre v današnji Sloveniji samo za to, čigav je kdo…”

Celoten komentar je dostopen na povezavi: http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=204853

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu