Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin dobil Ratošo, poslancem so ponujena stanovanja

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 28/06/2018)

Katarino Ratoša, ki jo je za funkcijo predlagal novi predsednik državnega zbora Matej Tonin (NSi) je mandatno volilna komisija danes imenovala za šefico Toninovega kabineta. Isto delo je Ratoša opravljala že v preteklosti za več predsednikov DZ. Predstavniku italijanske narodnosti Felice Žiža so dovolili, da sme ob poslanski funkciji petino delovnega časa opravljati delo zdravnika, objavili pa so tudi razpis za poslance, ki želijo službena stanovanja

Zaplet je bil pri Vilfanu

Kot je pojasnil predsednik mandatno volilne komisije Jože Tanko (SDS) je na voljo 49 stanovanj,  v osmih so poslanci, ki so bili ponovno izvoljeni, 17 pa jih je začasno oddanih uslužbencem DZ in drugih organov, ker zanje v preteklosti ni bilo interesa. Za stanovanja, če jih še želijo, morajo ponovno zaprositi tudi poslanci, ki jih že imajo. Če bodo poslanci želeli katero od stanovanj, ki je oddano uslužbencem, bo izpraznjeno. Poslanci imajo dva tedna časa, da se prijavijo na ta razpis. Več o poslanskih stanovanjih v prejšnjem mandatu najdete tukaj.

Felice Žiža je bil prvi, ki je mandatno volilno komisijo zaprosil, da mu dovoli opravljanje dodatnega strokovnega dela, enako bodo v prihodnjih tednih storili še številni poslanci. Praviloma to poslanci potrdijo brez zapletov.

Predsednik mandatno volilne komisije Jože Tanko (SDS) Foto: DZ/Borut Peršolja

Nekaj zapletov je bilo pri tem leta 2012 ob poslancu Petru Vilfanu, ki je kot dodatno strokovno delo prijavil komentiranje košarkarskih tekem, a na koncu so mu dodatno novinarsko delo dovolili. V času zapleta je bil Vilfan poslanec PS, pozneje je prestopil v stranko Alenke Bratušek (Zaab), pozneje pa v DeSUS Karla Erjavca. Na tokratnih volitvah Vilfan, ki je nekoliko presenetljivo kandidiral v Kočevju, ni bil izvoljen. V volilni enoti Ljubljana Bežigrad je med kandidati DeSUS Vilfan dosegel drugi rezultat za Marijo Horvat, a DeSUS v tej enoti ni dobil niti enega sedeža in torej v parlament Vilfan ne more priti niti kot nadomestni poslanec.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu