Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tudi Kanglerjeva NLS pred pozivom svojim volivcem, naj podprejo SDS ali NSi

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 31/05/2018)

Res smo se odločili pozvati svoje volivce, ker so volilni organi v dveh enotah izločili naši listi, naj glasujejo za SDS ali druge stranke iz desne, da glasovi naših volivcev ne bi šli v nič in strankam na levi,  mi je informacije, ki jih objavila revija Reporter, potrdila Andreja Megušar za stranko Glas za družine in otroke.

Kangler: Nič drugega nam ne preostane

“O tem, ali bi naše volivce pozvali, naj podprejo SDS ali NSi, odločamo v ponedeljek,” pa mi je povedal Franc Kangler za Novo ljudsko stranko (NLS).  Kangler je opozoril, da je odločitev volilnih komisij v Novem mestu in v Kranju, ki sta zavrnili liste, ki jih oblikovala Primčeva stranka, onemogočili kampanjo tudi njegovi stranki, ki s Primčevo nastopa v koaliciji.  “Odločitev je pomenila, da  ne morem sodelovati na soočenjih na nacionalni in drugih televizijah. S tem so nam naredil veliko škodo. Očitno nam drugega ne preostane kot da podpremo SDS ali NSi. O tem v ponedeljek odločajo organi stranke,” mi je povedal Kangler. V torek se bodo po državi odprla predčasna volišča.

Glasovnice volivci že dobivajo

Magušarjeva iz stranke Glas za otroke je potrdila, da so odločili tudi, da umikajo vse svoje kandidate.  A ta sklep o umiku, ki so ga sprejeli, je le političen poziv. Stranka Glas za otroke, ki jo vodi Aleš Primc volilnim organom uradno ni predlagala, da bi imena njenih kandidatov res umaknili iz volilnih lističev. Da ni nobenih informacij o zahtevi za umik kandidatov z list, so mi povedali v državni volilni komisiji. Da tega niso in ne nameravajo storiti, pa je povzela tudi Megušarjeva. To več ni mogoče. Celo če kandidat v tem času umre, ostane na glasovnici. Za volitve so glasovnice že natisnjene in po pošti tudi že poslane po Evropi in po celem svetu. Teh postopkov, celo če bi za to bili res tehtni razlogi, več ni mogoče ustaviti. Franc Kangler je povedal, da njegova stranka takšnega sklepa, ker je neizvedljiv, ne bo sprejemala.

Direktor službe državne volilne komisije Dušan Vučko je danes povedal, da so prejeli potrditve tako iz Kanade, kamor so potovala prazne glasovnica, ki jih morajo volivci sami izpolniti, kot tudi iz evropskih držav, kjer so posamezni volivci tudi že dobili glasovnice izpolnjene z imeni strank in kandidatov. Skupaj so volilni organi v tujino poslali 96.769 glasovnic. Države, kjer je največ volilnih upravičencev so:

Glasove iz tujine, od koder lahko glasujejo po pošti ali na ambasadah, bodo volilni organi prešteli teden dni po volitvah in so lahko odločilni za kak mandat ali izvolitev ali neizvolitev posameznega kandidata, doslej pa resnega vpliva na to, kdo bo vladal državi, niso imeli, ker je udeležba iz tujine praviloma relativno nizka.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu