Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Primca zavrnili še v enoti Kranj

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 07/05/2018)

V prvi volilni enoti Kranj so mi potrdili, da so tudi tam zavrnili celotno listo  kandidatov koalicije Združena desnica Aleša Primca in Franca Kanglerja, ker je na njej premalo kandidatk. Listo je koalicija vložila na enak način kot v enoti Novo Mesto, kjer so jih zavrnili že prejšnji teden. Seja volilne komisije v Kranju, ko poročam, še poteka in še ni jasno, ali bo morda zavrnjena še kakšna lista.

Ob kandidaturo po Primcu še Likovičeva

Franc Kangler, Aleš Primc, Andreja Megušar (levo) in  Angela (Angelca) Likovič (desno)

Kot je novinarjem že v nedeljo povedal Primc so tudi v prvi volilni enoti s sedežem v Kranju predlagali dve kandidatki, vsako od teh v po dveh volilnih okrajih, sedem kandidatov pa v po enem.  Ena od teh kandidatk je Angela (Angelca) Likovič, ki je za stranko Glas za otroke kandidirala na lanskih predsedniških volitvah. Med vsemi kandidati je dosegla najslabši rezultat. Volilo je 0,59 % odstotka glasujočih.

Pričakovati je, da se bo Primc tudi čez odločitev komisije v Kranju pritožil na vrhovno sodišče, a možnosti za uspeh so tam majhne.  Zelo verjetno je zato, da bo koalicija Kangler Primc imela kandidate le v 66 od 88 okrajev po državi, kar ji bo zelo zmanjšalo možnosti doseči volilni prag.

Vrhovno sodišče ni milostno

Ob Primcu in Kanglerju je zavrnitev že doletela tudi stranki Združena Levica Franca Žnidaršiča in Sloga Janka Vebra. Listo ZL-DSD in Sloga so  zavrnili v peti volilni enoti, ki ima sedež v Celju zaradi preveč žensk na listi. Žnidaršič mi je v nedeljo povedal, da so se že pritožili na vrhovno sodišče, a jih je to tudi že ekspresno zavrnilo. Zavrnili so jih tudi v tistem delu, da bi jih volilna komisija lahko na napako opozorila in bi jo še popravili.  Žnidaršič je spor sprožil še pred ustavnim sodiščem.

Odločitev vrhovnega sodišča v Žnidaršičevem primeru je takšna:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/05/SKM_284e18050711150Uv-5-2018.pdf” title=”SKM_284e18050711150Uv 5-2018″]

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu