Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po Cerarju gre na kongres še Tonin

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th marec 2018, 01:24 pop

V soboto bo na kongresu SMC še za štiri leta za predsednika potrdila Mira Cerarja. Nima protikandidata. V pogovoru za Radio Ognjišče pa je kongres NSi za konec aprila napovedal še Matej Tonin, ki stranko vodi po odstopu predsednice Ljudmile Novak. “Da razčistimo z očitki, da nisem pravi predsednik,” je predlog za sklic kongresa pojasnil Tonin.

Na kavo ni Šarca in Mesca

Predsednik NSI je v pogovoru za Radio Ognjišče opozoril, da se na vabilo na kavo, ki ga je poslal vsem predsednikom strank, niti odzval ni župan Kamnika Marjan Šarec. Predsednik Levice Luka Mesec pa je najprej napovedal, da pride, a si je po posvetu v stranki premislil. Drugi predsedniki so prišli na vljudnostno srečanje.

Po odstopu Novakove je Tonin hitro zgladil precej razburkane odnose NSi s SDS Janeza Janše, ki bi v času pred volitvami lahko škodili obema strankama, ki sta na evropski ravni članici iste desno sredinske skupine strank.

Na parlamentarne volitve je NSi doslej trikrat vodil že pokojni Andrej Bajuk, na zadnje dvoje volitev pa Ljudmila Novak. Dosedanji rezultati NSi na volitvah poslancev so bili takšni:

Na zadnjih lokalnih volitvah pred štirimi leti so bili v  občinah s sorazmernostnim volilnim sistemom med strankami sedmi s 6,6 odstotka. Lokalno so dosegli boljši rezultat kot na državni ravni. Zaostali so za SDS, SMC, SD, SLS in Desus. Posledica so relativno razpršeni viri denarja:

NSi sodi med stranke s predstavniki v evropskem parlamentu. Tam jih že tretji mandat zapored zastopa predsednik vlade, ki je osamosvojila državo in dosegla mednarodno priznanje Slovenije, Lojze Peterle.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu