Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Razveljavljeno: SDS Đuđičevi vrnila posojilo z obrestmi vred

Print Friendly, PDF & Email

SDS je Dijani Đuđić zaradi zgodbe, ki jo je objavil dnevnik Večer, in je močno odmevala v vseh medijih,  že vrnila najeto posojilo 150.000 evrov z obrestmi vred, so danes sporočili iz največje opozicijske stranke. Posojilo zasebnice, ki živi v BiH, je bilo sporno zaradi omejitve najvišje dovoljene vsote, ki jo smejo strankam posoditi posamezniki. Da so se odločili posojili vrniti in so to tudi že storili, je predsednik SDS Janez Janša spletnem omrežju sporočil tako:

 

Podrobnosti, kako je bila omejitev največje dovoljene višine posojil, ki jih lahko posameznik posodi stranki, vključena v zakon, lahko najdete na povezanem članku tukaj. Omejitev, koliko je dopustno največ posojati, je z NSi in SLS predlagala prav SDS, ko je bila v času vlade Alenke Bratušek v opoziciji. Projekt spreminjanja ureditve je vodil takrat notranji minister Gregor Virant. Besedilo dopolnila je sicer nekoliko nejasno, a zdi se, da tako zelo ne, da bi si bilo mogoče sposojati denar na način kot si ga je SDS.

Podrobnosti o posojilu, ki je razveljavljeno, so v javnost in do novinarjev Večera verjetno prišle, ker je decembra SDS na Ajpesu objavila zaznambo s takšno vsebino:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu