Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Najbolj neučinkovita predsedniška kampanja: SLS z Laro Krause

Print Friendly, PDF & Email

Izvedba volitev predsednika republike (prvi in drugi krog) je stala nekaj manj kot 5,23 milijona evrov, je danes sporočil direktor službe državne volilne komisije Dušan Vučko. O cenah kampanj pa je doslej poročalo pet kandidatov, trije še niso. Med že prijavljenimi sta finančno gledano bili doslej najmanj učinkoviti kampanji kandidatk SLS Suzane Lare Krause in NSi Ljudmile Novak. Pri obeh je evro vložen v kampanjo prinesel manj kot enega volivca, SLS je vsak volivec Krausove stal celo 3,6 evrov. Zdaj že bivša predsednica NSi Novakova pa je po stroških skoraj dohitela Marjana Šarca, prehitela pa predsednika Boruta Pahorja, za katerima je po rezultatu daleč zaostala.

Za Boruta Pahorja in Marjana Šarca je prikazani in v preračunu upoštevano le število volivcev v drugem krogu. Stroški sta zanju za oba kroga. Doslej poročil o ceni kampanj še niso objavili na Ajpesu Romana Tomc, Boris Popovič in Angelca Likovič.

 

V primerjavi s predsedniškimi volitvami pred petimi leti je bil strošek izvedbe tokratnih volitev nižji za 98.000 evrov, je danes sporočil Vučko. Ker sta bila dva kroga odločanj, je bila izvedba predsedniških volitev krepko dražja kot izvedba referendumov. Če bi lani referendum o drugem tiru združili z volitvami, kar je bilo mogoče, bi bilo mogoče prihraniti nekaj milijonov. Primerjava stroškov izvedbe predsedniških volitev po postavkah in zadnjih dveh referendumov je takšna:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu