Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

2018: Leto, ko bomo odločali, kdo bo vladal državi in občinam

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd januar 2018, 09:46 dop

Foto M. K.

Čim bolj veselo, zanimivo in uspešno leto 2018 vam želi Spletni časopis! Osebno in tudi poslovno.

Atraktivno pa bo tudi politično. Zaznamovale ga bodo kar dvojne volitve. Veliko bolj resne od lanskih predsedniških, ko smo izbirali bolj simbolno oblast. Letos bo šlo zares: odločali bomo o tistih, ki res odločajo o denarju, poslih in številnih državnih službah. O tem, kakšna bo prihodnost. Prve volitve bodo maja ali junija. Točen datum bo določil predsednik republike Borut Pahor. Volili bomo poslance in s tem odločili, kdo bo vladal državi prihodnja štiri leta. 18. novembra bomo volili še župane in občinske svetnike in s tem izbrali, kdo bo prihodnja leta vodil mesta in naselja po državi.

Volitve skoraj na Martina

Datum lokalnih volitev je lani določil državni zbor, poslej bodo vsaka štiri leta vedno tretjo nedeljo v novembru. Vlada Mira Cerarja je najprej predlagala drugo novembrsko nedeljo, a ker je letos takrat Martinovo, kar je ponekod pomemben praznik, na dan volitev pa je dobro biti pretežno trezen, je opozicijski SDS Janeza Janše uspelo dobiti večino za dopolnilo, ki je datum volitev premaknilo za teden. V tednu dni se tudi na Štajerskem najhujši hlapi razkadijo. Od tam prihajam, oče me občasno zalaga z vinom iz družinskega vinograda, zato sem, ko gre za Martinovo, ki je za družino pomemben dogodek, nekoliko pristranski.

Zahvala za pomoč

Ob novem letu bi se rad zahvalil vsem bralkam in bralcem v zadnjem letu. Še posebej pa vsem, ki ste branje priporočili na spletnih omrežjih ali na druge načine prijateljem in znancem. Pa vsem, ki ste se na članke odzivali s komentarji. V prvem letu sem cenzuriral en komentar, ki je bil ponudba za domnevno zelo poceni posojila.

Posebej bi se zahvalil številnim, ki ste delovanje Spletnega časopisa podprli z denarnimi prispevki. Nekaj donatorjev je bilo osebnih prijateljev, ki jih nimam ravno veliko. Hvala, Vlado. Večinoma pa so časopis podprle posameznice in posamezniki, ki jih osebno ne poznam. Poskušal se jim bom oddolžiti tako, da bo tudi v tem letu Spletni časopis ponujal kakovostne in poštene članke, ki bodo kdaj razkrivali tudi tisto, kar drugi zaradi političnih in ekonomskih razlogov zamolčijo.

Žal bodo v Spletnem časopisu tudi letos napake. Zgodijo se. Poskušal jih bom tudi poslej, kar se da hitro popraviti. Zahvaljujem se vsem, ki so me v prvem letu opozarjali nanje ali kdaj potrpežljivo spregledali kakšno. Še posebej tipkarske in slovnične. Za hitro obveščanje so nujni kompromisi. Plačila lektorja pa skrajno skop finančni oddelek Spletnega časopisa ne dovoli.

Razlogi za skopost so zelo tehtni.

Čaka nas nadvse zanimivo leto. Skoraj zanesljivo bo bolj vznemirljivo in privlačno kot je bilo tisto, ki ga ni več.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu