Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gorenak o pravičnosti „Primera farmacevtka“

Print Friendly, PDF & Email
Vinko Gorenak (SDS) Foto: DZ/Barbara Žejavac

„Razložite mi, ali je pravična država in ali je to pravično pravosodje, ko v primeru Franca Kanglerja uporabi nad dve leti stare prisluhe brez problema. V primeru Zorana Jankovića pa take iste prisluhe da uničiti. Je to pravično pravosodje. Državni sekretar, vprašajte, kaj meni tožilstvo o tej zadevi. V nad 85 odstotkih težkih primerov, kjer so prisluškovali, so prisluhi uporabljeni po preteku roka dveh let. To je tožilski podatek. In če bo ta sodna praksa, ki je bila v primeru Jankovića uporabljena, obveljala, smo končali z vsem hudim kriminalom ali pa s sodnimi postopki, v katerih so uporabljeni prisluhi. Vem, da se vlada ne strinja s tem, to mi je jasno. Imamo še avtentično razlago. Ampak sodstvo, torej višje sodišče, je pohitelo s tem primerom in ko bomo mi sprejeli avtentično razlago naslednji mesec, da je dovoljeno uporabljati prisluhe tudi po dveh letih, domnevam, da bomo to sprejeli, ker se vlada strinja in mi se tudi strinjamo, pa bo pa to  veljalo od zdaj naprej. To pomeni: do zdaj je veljalo, da lahko uporabiš prisluhe starejše od dveh let, za primer Jankovića ne velja, za naprej bo pa spet veljalo.“
Tako je na včerajšnji izredni seji parlamenta, ki so jo zahtevali poslanci SDS in NSi, nekdani notranji minister Vinko Gorenak ocenil položaj, v katerem je država, ko so uničeni posnetki pogovorov Zorana Jankovića, ker je je tožilstvo zamudilo dvoletni rok, da bi sprožilo kazinski postopek proti njemu.
Parlament sklepov o vrsti nenavadnih ravnanj organov represije ni sprejemal.

Koalicija je vse predloge SDS in NSi zavrnila že v odboru pred sejo celotnega zbora, na izredni seji parlamenta je bila zato mogoča le razprava

Razlogi, zakaj je opozicija zahtevala izredno sejo, so podrobno pojasnjeni v zahtevi:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2017/10/farmacevtka.pdf”]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu