Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec: “Ne sramujem se, da sem bil član PS”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th oktober 2017, 11:14 pop

V spletnem dnevniku, ki ga objavlja predsedniški kandidat Marjan Šarec med potovanjem po državi z avtobusom, je odgovoril na nekaj trditev in polemik, ki so se ob njem razvnele zadnje dni. Ker sem o dogajanju podrobno pisal, njegov zapis v delu, ki je pomemben, deloma povzemam.

O PS in Jankoviću

[wp_ad_camp_2]

 

Marjan Šarec na posnetku z upokojeno profesorico Manco Košir. Posnetek je, kot tudi naslovni ob avtobusu, objavil kandidat sam v dnevniku, ki ga objavlja med svojo kampanjo z avtobusom po državi.

O članstvu v stranki Zorana Jankovića, Šarec je bil šef lokalnega odbora PS v Kamniku, je zapisal:

“Res je, bil sem član Pozitivne Slovenije. In tega se ne sramujem. Tako kot se ne sramujem poklica, ki sem ga opravljal preden sem postal župan. Ravno nasprotno, zelo ponosen sem na moje delo »komedijanta« kot to opisujejo nekateri. Tako kot vsak drug poklic, je tudi ta vreden vsega spoštovanja.

Naj se vrnem k Pozitivni Sloveniji. Zoranu Jankoviću je treba priznati, da je naredil iz Ljubljane prestolnico Slovenije, ki se je državljani in državljanke ne sramujemo. Vse ostale zadeve v zvezi z njim pa morajo reševati pristojne službe. Žalosti me, da vladavina prava in pravna država še vedno ne delujeta. Preseneča pa me, da tožilstvo in sodišče ovadbo zavržeta, v javnosti pa ostaja splošno mnenje, da je kriv. Da dokončam moje »članstvo v PS«. Politično se najina mnenja niso usklajevala, zato sem tudi iz stranke izstopil.  Po tehtnem premisleku in pogovoru. In za tem stojim.

Takrat sem ustanovil svojo stranko, v kateri smo enako misleči in tako se mi zdi najbolj prav.”

Kamniški odbor PS je Šarec ustanovil kot prvi župan, ki je vstopil v novo stranko ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Zgodilo se je novembra 2012. “Srečali sta se dve sorodni duši,” je Janković takrat pojasnil, kako sta se z županom Kamnika dogovorila, da bo ta delal zanj. Politično sta se razšla na kongresu v Kranju, kjer je Šarec podprl Alenko Bratušek, ki je spopad z Jankovićem za vodenje PS izgubila. Velika vladna stranka in tudi vlada, ki jo je Bratuškova vodila, pa se je po tem razsula na prafaktorje.

O krušnih starših in Hitlerju

[wp_ad_camp_3]

O rejnikih in trditvah, da je fasciniran nad Adolfom Hitlerjem, je Šarec zapisal: “Da sem posvojen nisem nikoli zanikal, vprašal me pa tudi ni nihče. O tem sem se že razpisal v enemu izmed dnevnikov. Sem hvaležen mojima krušnima staršema, da sta me vzgojila v osebo kakršna sem. Večkrat sem že napisal, da je zgodovina moj hobi. In berem knjige, seveda jih berem. Nimam pa Hitlerjevih knjig, kot se navaja, ampak sem prebral zgolj Hitlerjevo biografijo avtorja, zgodovinarja Iana Kershawa, ki je izšla pri Cankarjevi založbi. Tudi knjige Mein Kampf, nisem bral. Imam samo omenjeno biografijo.”

“Ne vem, kdo sta biološka starša”

[wp_ad_camp_1]

Že v objavah v dneh pred tem je Šarec v istem dnevniku povzel, na kakšna novinarska vprašanja je med drugim odgovarjal na avtobusu:

“Med vožnjo sem odgovarjal še na nekatera novinarska vprašanja. Prišlo je celo vprašanje o moji posvojitvi. Res je, posvojen sem. Tega ne skrivam. Svojih bioloških staršev ne poznam, niti ne vem kdo sta, na mamo in očeta, kot sem vedno klical svoja posvojitelja, pa sem izredno ponosen.”

O smrti rejnice je pred tem zapisal:

V ZDA je pomembno, kje si rojen, državljanstvo in da si dovolj izkušen. Ni pa v ustavi seveda nič o starših predsednika.

“Sam sem za rakom izgubil oba starša, boleče mi je bilo spremljati smrt stare mame in rejnice. Vse v razmaku nekaj let, med smrtjo mame in rejnice je minilo le dva dni. Da je bila ironija še večja, sem moral 15 minut po mamini smrti sesti v avto in stopiti na oder. In zabavati ljudi. Zato pravim, da biti komik še kako ni lahko. Kar seveda velja tudi za funkcionarje in še kak poklic bi se našel. Občinstva ne zanima, ali smo slabe volje, smo izgubili bližnjega, ali imamo težave, takšne in drugačne, in težave imamo vsi, želijo si, da tisto kar delaš, opraviš dobro. In to je včasih zelo težko.”

[wp_ad_camp_4]

Za koga bi glasovali? 

Kdo bi bil za vas pravi predsednik republike za prihodnjih pet let, lahko odgovorite v anketi.

Rezultat ankete ne napoveduje rezultata volitev. Kaže stališča bralcev časopisa.

Bo pa rezultat vplival na to, koga bom podprl kot urednik Spletnega časopisa v tednu pred glasovanjem.

Kateremu predsedniškemu kandidatu bi dali glas?

  • Romana Tomc (58%, 973 Votes)
  • Andrej Šiško (13%, 224 Votes)
  • Borut Pahor (8%, 127 Votes)
  • Ljudmila Novak (6%, 95 Votes)
  • Marjan Šarec (5%, 83 Votes)
  • Suzana Lara Krause (5%, 81 Votes)
  • Angelca Likovič (3%, 52 Votes)
  • Maja Makovec Brenčič (1%, 20 Votes)
  • Boris Popovič (1%, 17 Votes)

Total Voters: 1.672

Loading ... Loading ...

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu