Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kandidatov za predsednika je devet, tudi Šiško

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th september 2017, 08:42 dop

Državna volilna komisija je potrdila kandidature devetih predsedniških kandidatov. Kot kandidata so potrdili tudi Andreja Šiška, ki je kandidaturo z več kot tri tisoč podpisi na državno volilno komisijo prinesel včeraj nekaj pred polnočjo.

Zelena Šiški, rdeča Cepiču

Za večino medijev je bilo prepozno, da bi to še spremljali. Šiško je zbral dovolj podpisov, pa tudi stranka ga je pravilno določila za kandidata, je pokazalo preverjanje v državni volilni komisiji.

Je pa komisija zavrnila kandidaturo Aleša Ivana Cepiča Ambassadorja, ki je prišla včeraj po pošti, a ji niso bili priloženi podpisi dovolj velikega števila poslancev ali volivcev. Zbral je, kot je sam priznal, 57 podpisov volivcev. Če bi bil strankarski kandidat, bi bil pogoj tri tisoč, sicer pa pet tisoč.

Za jutri je DVK načrtovala žrebanje vrstnega reda na glasovnicah med devetimi kandidati za predsednika republike. A zaradi zavrnitve Cepičeve kandidature so odločili, da žrebanje preložijo v prihodnji teden. Cepič se namreč lahko v dveh dneh še pritoži na vrhovno sodišče. Zaradi možnosti pritožbe so ustavljeni vsi postopki priprav, tudi gradiv ni mogoče tiskati, dokler ni povsem jasno, kdo so kandidati.

Frantar s Šiškom

[wp_ad_camp_1]

Devet že povsem uradnih kandidatov je: Ljudmila NovakMarjan Šarec, Maja Makovec Brenčič, Borut Pahor, Boris PopovičAngela LikovičRomana Tomc, Suzana Lara Krause in Andrej Šiško.

Šiško je prišel na  današnjo sejo državne volilne komisije, kjer ga je pozdravil tudi predsednik komisije Anton Gašper Frantar, ki ponoči od njega osebno kandidature ni prevzel, ker ni bil obveščen, da bo prišla. Šiško je presenetil.

 

Foto: P. J.
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu