Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Erjavec podprl Pahorja, prispevek za RTV ne bo spremenjen

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th september 2017, 07:25 pop

Na predsedniških volitvah bomo podprli Boruta Pohorja,  je danes napovedal predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je hkrati zagotovil, da pri načinu plačevanja prispevka za javni zavod RTV ne bo čisto nobenih sprememb.

Erjavec: Peršak tega niti predlagal ne bo

„Minister za kulturo Anton Peršak (Desus) ne bo niti predlagal, da bi bil prispevek poslej odvisen od višine dohodkov. Ostal bo tak kot je,“ je zagotovil Erjavec, ki je po pogovoru vrha stranke in tiskovni konferenci odšel v parlament, kjer je poslanska skupina odločala, kako bo jutri glasovala o (ne)zaupnici ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc (SMC). Ministrico nameravajo večinsko podpreti.

Ministrico je julija Erjavec pozval, naj sama odstopi, a ta tega ni storila. Ali bo še vodila resor, bo jutri glasoval državni zbor po razpravi o interpelaciji. Da bi jo večina odstavila, je mogoče le bolj teoretično.

Kaj je Erjavec povedal o prispevku za RTV in podpori Pahorju, lahko pogledate  na posnetku:

 

Erjavec se je na tiskovni konferenci začudil, ker se je prejšnji teden srečanje političnega vrha, ki bi moral razpravljati, kako implementirati arbitražno odločitev, spremenilo v vrh o njegovih izjavah. Erjavec ne razume, katere njegove izjave druge politične veljake motijo.

Čas za odločno politiko in ne diplomacijo

[wp_ad_camp_3]

„Govorijo, da je treba na diplomatski način izražati stališča. To smo počeli 26 let in vidimo, kam smo prišli. Moje stališče je, da je čas za odločno zunanjo politiko,“ je povedal zunanji minister, ki je prepričan, da je bila pravilno odločitev, da je država ustavila postopek vstopanja Hrvaške v OECD, ker država, ki ne spoštuje prava in odločb sodišča, ne izpolnjuje pogojev za članstvo v OECD.

„To ni stvar diplomacije, to je stvar preprostih dejstev,“ je dejal Erjavec.

O srečanjih hrvaškega in slovenskega premiera Andreja Plenkovića in Mira Cerarja, pa je ocenil, da je bilo napaka že prvo srečanje, o hrvaškem premieru pa je dejal, da ni iskren v pogovorih, če poziva ribiče, naj v Piranskem zalivu lovijo kot so v preteklosti.

Mahnič si nabira pozornost

[wp_ad_camp_4]

O zaprti seji odbora za obrambo, ki jo je za četrtek sklical Žan Mahnič (SDS) o pripravljenosti vojske na morebitne konflikte s Hrvaško, pa je Erjavec ocenil, da je „povsem nepotrebna“. „Gre bolj za nabiranje pozornosti predsednika odbora za obrambo,” je ocenil zunanji minister, ki ga čudi, ker je SDS na političnem vrhu zagovarjala dialog, zdaj pa sklicuje seje o pripravljenosti vojske.

Na opozorilo, da o ravnanju vojske odloča vlada in ne opozicija, je Erjavec odgovoril: „Slovenska vojska, kar se tiče implementacije arbitražen odločbe nima nobene vloge.“

Celotna nastop Erjavca v tem delu je bil takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu