Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ali Brglez ob grožnjah Marinčku kritizira Cerarja?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 31st avgust 2017, 04:48 pop

“To, čemur smo priča v zadnjih dneh, pa me začenja izredno skrbeti,” je danes sporočil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Brglez opozarja na dogajanje v povezavi z investicijo avstrijskega podjetja Magna, ki ji v uradnih postopkih oporeka le še predsednik okoljevarstvene organizacije E-forum Gorazd Marinček.

Grožnje in policijsko varovanje

[wp_ad_camp_3]

Predsednik državnega zbora Milan Brglez Foto: Državni zbor/Borut Peršolja

“Ne razumem in nasprotujem temu, kar je začelo dogajati predvsem na družabnih omrežjih v zvezi z morebitno pritožbo gospoda Marinčka,” je opozoril Brglez in zapisal še:

“Zadeva je šla tako daleč, da je zaradi groženj osebno in po telefonu gospod Marinček moral zaprositi za policijsko zaščito.”

Brglez je sporočil, da sam investicijo Magne podpira, je pa zaskrbljen, če “v naši državi prihaja do verbalnih napadov na posameznike, ki morda mislijo drugače. To je neprimerno, nedostojno, nedržavotvorno, predvsem pa nevarno za razvoj naše skupne prihodnosti”.

Brglez vse vpletene poziva, da umirijo strasti, da se usedejo za mizo in pogovorijo.

Je moralna avtoriteta tu Cerar ali Pahor?

[wp_ad_camp_4]

Zapisal pa je Brglez še:

“Predvsem pa pozivam tiste, ki bi se ob takih dogodkih kot moralna in politična avtoriteta morali prvi oglasiti, da se jasno zavzamejo za to, za kar smo se zavzemali, ko smo našo državo gradili – za strpnost, sodelovanje in spoštovanje –, ne glede na naše medsebojne svetovnonazorske razlike.”

Da mora biti moralna avtoriteta, je Brglez zadnje čase pripisal predsedniku republike Borutu Pahorju.

A glavni akter v dogajanju ob investiciji Magna ni predsednik države. Glavno vlogo ima predsednik vlade in največje vladne stranke Miro Cerar.

Neuradno je med Brglezovimi sodelavci slišati, da Brglez tega ni naslovil Cerarju. Da misli Pahorja. A problem je, ker ne napiše koga kritizira. Pa bi lahko. Pa pač ugibamo.

Če se bo premier in predsednik SMC Cerar na Brglezov poziv odzval, bom ta odziv takoj objavil.

Pahorjeva priznanja ob koncu mandata

Predsednik republike Borut Pahor je opoldne, po objavi Brglezovih opozoril, izročil odlikovanje srebrni red za zasluge Ivanu Reberniku za prispevek h krepitvi odnosov s Svetim sedežem in Valeriju Gergijevu za prispevek k plemenitenju slovenskega kulturnega prostora z vrhunskimi glasbenimi doživetji.

Red za zasluge je Pahor podelil Slavku Preglu za izjemen prispevek k slovenski kulturi in bralni kulturi mladih, enak red pa je namenil tudi Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ob 90-letnici organizirane zdravstvene nege in babištva na Slovenskem.

Podelil je še dve medalji za zasluge. Nagrajena sta Borka Džonova Jerman Blažič za prispevek k razvoju računalniških komunikacij, interneta in internetnih storitev  in Josipina Ana Červek za izjemne dosežke pri uvajanju novih metod onkološkega zdravljenja

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu