Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ali Brglez ob grožnjah Marinčku kritizira Cerarja?

(Last Updated On: 31/08/2017)
image_pdfimage_print

“To, čemur smo priča v zadnjih dneh, pa me začenja izredno skrbeti,” je danes sporočil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Brglez opozarja na dogajanje v povezavi z investicijo avstrijskega podjetja Magna, ki ji v uradnih postopkih oporeka le še predsednik okoljevarstvene organizacije E-forum Gorazd Marinček.

Grožnje in policijsko varovanje

Predsednik državnega zbora Milan Brglez Foto: Državni zbor/Borut Peršolja

“Ne razumem in nasprotujem temu, kar je začelo dogajati predvsem na družabnih omrežjih v zvezi z morebitno pritožbo gospoda Marinčka,” je opozoril Brglez in zapisal še:

“Zadeva je šla tako daleč, da je zaradi groženj osebno in po telefonu gospod Marinček moral zaprositi za policijsko zaščito.”

Brglez je sporočil, da sam investicijo Magne podpira, je pa zaskrbljen, če “v naši državi prihaja do verbalnih napadov na posameznike, ki morda mislijo drugače. To je neprimerno, nedostojno, nedržavotvorno, predvsem pa nevarno za razvoj naše skupne prihodnosti”.

Brglez vse vpletene poziva, da umirijo strasti, da se usedejo za mizo in pogovorijo.

Je moralna avtoriteta tu Cerar ali Pahor?

Zapisal pa je Brglez še:

“Predvsem pa pozivam tiste, ki bi se ob takih dogodkih kot moralna in politična avtoriteta morali prvi oglasiti, da se jasno zavzamejo za to, za kar smo se zavzemali, ko smo našo državo gradili – za strpnost, sodelovanje in spoštovanje –, ne glede na naše medsebojne svetovnonazorske razlike.”

Da mora biti moralna avtoriteta, je Brglez zadnje čase pripisal predsedniku republike Borutu Pahorju.

A glavni akter v dogajanju ob investiciji Magna ni predsednik države. Glavno vlogo ima predsednik vlade in največje vladne stranke Miro Cerar.

Neuradno je med Brglezovimi sodelavci slišati, da Brglez tega ni naslovil Cerarju. Da misli Pahorja. A problem je, ker ne napiše koga kritizira. Pa bi lahko. Pa pač ugibamo.

Če se bo premier in predsednik SMC Cerar na Brglezov poziv odzval, bom ta odziv takoj objavil.

Pahorjeva priznanja ob koncu mandata

Predsednik republike Borut Pahor je opoldne, po objavi Brglezovih opozoril, izročil odlikovanje srebrni red za zasluge Ivanu Reberniku za prispevek h krepitvi odnosov s Svetim sedežem in Valeriju Gergijevu za prispevek k plemenitenju slovenskega kulturnega prostora z vrhunskimi glasbenimi doživetji.

Red za zasluge je Pahor podelil Slavku Preglu za izjemen prispevek k slovenski kulturi in bralni kulturi mladih, enak red pa je namenil tudi Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ob 90-letnici organizirane zdravstvene nege in babištva na Slovenskem.

Podelil je še dve medalji za zasluge. Nagrajena sta Borka Džonova Jerman Blažič za prispevek k razvoju računalniških komunikacij, interneta in internetnih storitev  in Josipina Ana Červek za izjemne dosežke pri uvajanju novih metod onkološkega zdravljenja

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
2 komentarja

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: