Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kučan ne skriva: Leta 2011 je dobival okoli tri tisoč evrov neto.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd avgust 2017, 01:11 pop

V preteklosti, pred šestimi leti, je nekdanji predsednik republike Milan Kučan v pogovoru z novinarjem Reporterja Igorjem Kršinarjem že razkril, kolikšno pokojnino in koliko dodatka dobiva. Bilo je januarja leta 2011. Pogovor je potekal tako:

Igor Kršinar: Premier Borut Pahor pravi, da težko preživi s svojo plačo, ki sicer znaša več kot 3000 evrov neto. Kolikšna je vaša pokojnina, ali lahko z njo shajate?
Milan Kučan „Ne vem, kakšne potrebe ima Borut Pahor. Jaz z mojo pokojnino in dodatkom do skupne višine 80. odstotkov plače predsednika države shajam dobro. Moja družina ni nikoli živela razkošno, skrbi za vsakdanje preživetje pa tudi ni bilo. In še komu pomagamo.“
Igor Kršinar: Nam lahko zaupate, koliko znaša vaš prejemek na mesec?
Milan Kučan: Pokojnina znaša 1623 evrov na mesec, razlika pa 1597,96 evrov. Blizu 3000 neto skupaj. Tega ne skrivam.

Seveda pa za letos podatke o bruto (in če je mogoče tudi neto) plačilu nekdanjemu predsedniku pokušam pridobiti od države.

[wp_ad_camp_2]

Zavod za pokojninsko zavarovanje (ZPIZ) je to že zavrnil. Kako bo ravnal urad predsednika republika, pa bom še poročal.

Več:

O prikrivanju subvencionirane penzije Milana Kučana

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu