Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kučan ne skriva: Leta 2011 je dobival okoli tri tisoč evrov neto.

(Last Updated On: 02/08/2017)
image_pdfimage_print

V preteklosti, pred šestimi leti, je nekdanji predsednik republike Milan Kučan v pogovoru z novinarjem Reporterja Igorjem Kršinarjem že razkril, kolikšno pokojnino in koliko dodatka dobiva. Bilo je januarja leta 2011. Pogovor je potekal tako:

Igor Kršinar: Premier Borut Pahor pravi, da težko preživi s svojo plačo, ki sicer znaša več kot 3000 evrov neto. Kolikšna je vaša pokojnina, ali lahko z njo shajate?
Milan Kučan „Ne vem, kakšne potrebe ima Borut Pahor. Jaz z mojo pokojnino in dodatkom do skupne višine 80. odstotkov plače predsednika države shajam dobro. Moja družina ni nikoli živela razkošno, skrbi za vsakdanje preživetje pa tudi ni bilo. In še komu pomagamo.“
Igor Kršinar: Nam lahko zaupate, koliko znaša vaš prejemek na mesec?
Milan Kučan: Pokojnina znaša 1623 evrov na mesec, razlika pa 1597,96 evrov. Blizu 3000 neto skupaj. Tega ne skrivam.

Seveda pa za letos podatke o bruto (in če je mogoče tudi neto) plačilu nekdanjemu predsedniku pokušam pridobiti od države.

Zavod za pokojninsko zavarovanje (ZPIZ) je to že zavrnil. Kako bo ravnal urad predsednika republika, pa bom še poročal.

Več:

O prikrivanju subvencionirane penzije Milana Kučana

(Visited 76 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: