Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Primc s kampanjo „čudovite spolnosti“. Kakšna bo Kovačičeva?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th junij 2017, 08:58 pop

V medijih so zadnje tedne kar nekajkrat napačno predstavljali, da bo po današnji vložitvi zahteve za referendum datum odločanja ljudstva določil kar predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC). To ni res. Brgleza čaka določitev datuma odločanja volivcev o predsedniku republike. Ko gre za referendum pa odlok o razpisu izglasuje državni zbor.

Datum bo določen v sedmih dneh

Pri zadnjem referendumu, ki je bil decembra 2015, sta Aleš Primc in Angelca Likovič več kot 48.000 podpisov v državni zbor prinesel 30. oktobra. Primc je takrat povedal, da pričakuje referendum decembra.  Nekaj dni pozneje, 3. novembra, je odbor za delo predlagal datum referenduma in dan pozneje so na izredni seji poslanci tudi odločili, da bodo roki za volilna opravila začeli teči čez slab teden, to je 9. novembra in za datum odločanja ljudstva o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih potrdili 20. december.

Če bi enako ravnali tokrat, ko bo zahtevo predal Vili Kovačič, bi bil referendum že avgusta. Za kakšne datume se bodo poslanci odločili, bo znano v tednu dni. Neuradno je pričakovati septembrski datum. Po pravnem redu od dneva, ko začnejo teči postopki priprav, do dneva odločanja ne sme preteči manj kot 30 dni. Čas je lahko daljši od 45 dni le, če se strinjata dve tretjini navzočih poslancev.

Anketirani so prav napovedali

Da bodo tudi tokrat podpisi zbrani so z velikansko večino pravilno napovedali anketirani na tem portalu. Rezultati ankete, ki jo s tem zapiram, so bili takšni:

Kakšne bodo posledice referendumskega postopka o 2 tiru?

  • Vili Kovačič bo zbral 40.000 podpisov in bo referendum (85%, 375 Votes)
  • Večina poslancev bo zbiranje podpisov za referendum prepovedala (12%, 54 Votes)
  • Viliju Kovačiču ne bo uspelo zbrati 40.000 podpisov in zato referenduma ne bo (3%, 12 Votes)

Total Voters: 441

Loading ... Loading ...

Primc je ob vložitvi podpisov za zahtevo za zadnji referendum, ki je uspel, napovedal nenavadno kampanjo. Dejal je:  »To bo kampanja o ljubezni mame in očeta, o ljubezni otrok do mame in očeta, o čudoviti dopolnjujoči se naravi moškega in ženske, o čudoviti spolnosti moškega in ženske, to bo nekaj najlepšega, kar ste doživeli«.

Ali je bilo res tako, lahko presodi vsak sam.

Je pa na referendumu decembra pobudnikom iz desne uspelo prepričati večino volivcev, da so zavrnili dopolnitve zakona, ki jih je predlagala Združena levica, podprle pa stranke vladne koalicije SMC, Desus, SD, s katerimi bi izenačili položaj gejev in lezbijk z običajnimi pari.

Rezultat je bil tak:

Kakšno kampanjo bo napovedal Kovačič, bo znano popoldan, ko bo prinesel podpise v državni zbor.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu