Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Drugi tir: Podpisi za referendum so v državnem zboru

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th junij 2017, 07:57 dop

Vili Kovačič je popoldan v državni zbor prinesel več kot 40.000 podpisov za referendum o drugem tiru. V parlamentu so do noči preverjali ali je podpisanih formularjev v 49 ovojih dovolj. Šteti so začeli ob 18.25.  Na koncu, po 21 uri, je bil podpisan zapisnik, da je Kovačič izročil najmanj 42.000 pravilno izpolnjenih obrazcev. Skupno število predanih lističev je bilo 48.042.

SMC: Odličen projekt, poceni nabiranje točk

Iz SMC so se odzvali z: “Kljub odlično zastavljenemu projektu je opozicijska SDS na čelu s poslancem Janezom Janšo žrtvovala drugi tir z namenom rušenja SMC in vlade dr. Mira Cerarja. V SMC nas žalosti tako zaviranje razvoja Slovenije zaradi poceni nabiranja političnih točk.”

Več o odzivu največje vladne stranke lahko najdete na povezavi:

https://www.strankasmc.si/odziv-stranke-modernega-centra-na-vlozitev-pobuda-za-razpis-referenduma-o-2-tiru/

Malo verjetno je, da bi se pri formalnostih zapletlo. Če se pokaže, da so podpisi vloženi pravilno, bo državni zbor referendum moral razpisati. Datum referenduma morajo poslanci določiti v tednu dni: predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) bo moral sklicati izredno sejo državnega zbora.

Na video posnetku Kovačič s sodelavci prinaša množico formularjev v državnem zbor:


Ko je Vili Kovačič podpise že predal, je pomen več kot 48.000 zbranih podpisov ocenil poslanec SDS Ljubo Žnidar.

SDS: Neracionalno zapravljanje denarja

»To je zelo jasen pokazatelj, da so državljani prepoznali, da je ta investicija vodena nepravilno in da je z zakonom določena cena, ki je enkrat previsoka,« je dejal Žnidar. Žnidar se je zahvalil vsem, ki so dali svoj podpis in “s tem prepoznali neracionalno ravnanje vlade Mira Cerarja z davkoplačevalskim denarjem”.  Poslanec SDS pričakuje, da bo referendum izveden hkrati s predsedniškimi volitvami. Izjava je na video posnetku:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu