Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zorman že umaknil podpis za SMC preiskavo NLB

Print Friendly, PDF & Email

Umikam podpis pod zahtevo za parlamentarno preiskavo pranja iranske milijarde dolarjev preko NLB. To je predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu (SMC) danes sporočil poslanec SMC Branko Zorman.

Le štiri dni podpisan

Iz stranke razlogov, zakaj si je njihov poslanec po vsega štirih dneh od podpisa zahteve poslancev SMC za preiskavo že premislil, ne pojasnjujejo podrobneje.

Podpisov je tudi brez Zormana še vedno dovolj, preiskava o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma, proliferacije ter financiranja aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v Novi Ljubljanski banki bo, so nam pojasnili iz SMC. Prvi je zahtevo za preiskavo, kot sem poročal, podpisal Jani Möderndorfer.

Ker je od zahteve do izbire in potrditve članov še vrsta postopkov, je malo verjetno, da bi ta nova preiskovalka začela delovati pred septembrom.
Več o pomislekih ali je takšna komisija sploh potrebna:

Zakaj je zahteva SMC za preiskavo iranske milijarde mimo

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu