Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

SMC je članica Liberalne internacionale

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th maj 2017, 08:34 dop

Stranka modernega centra Mira Cerarja je postala polnopravna članica liberalne internacionale, so sporočili iz SMC.

O članstvu je odločal 70 kongres liberalne internacionale, na katerem se je zbralo več kot 200 delegacij liberalnih strank. Na kongresu, ki je potekal čez vikend v Andori, na katerem so SMC sprejeli v to mednarodno povezavo, so bili poslanec Mitja Horvat, svetovalec za mednarodne odnose Gašper Koprivšek in sodelavec sekretariata Rok Jemec.

Polnopravna članica liberalne internacionale je bila v preteklosti liberalna demokracija (LDS), ki jo je nekoč vodil takrat premier Janez Drnovšek.

Po umiku že pokojnega Drnovška z vrha stranke in vlade je ta nekoč vladajoča stranka poniknila povsem na obrobje političnega prostora.

V liberalni skupni (Alde) ima v evropskem parlamentu svojega poslanca Iva Vajgla tudi druga največja koalicijska stranka Desus. Vajgl je bil član Alde tudi že v prejšnjem mandatu, le da takrat za Zares.

Takrat je imela predstavnika v evropskem parlamentu tudi še LDS, ki pa je pozneje izginila.

Več o LDS:

LDS: Z novo predsednico, a brez finančnega poročila

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu