Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Obletnica SLS: Nič poslancev, a več denarja

(Last Updated On: 14/05/2017)
image_pdfimage_print

„V zadnjem letu pred državnozborskimi volitvami naredimo vse, kar je v naši moči, da ljudem približamo, kar zmore in zna slovenska ljudska stranka,“ je v soboto ob 29. obletnici ustanovitve slovenske kmečke zveze na sevniškem gradu pozval predsednik SLS Marko Zidanšek.

Ni poslancev, denarja pa več

Na zadnjih parlamentarnih volitvah je po hudih notranjih pretresih ta stranka izpadla iz parlamenta. Ostala pa je močna po občinah po državi, kjer ima med strankami največ županov. Imajo pa tudi evropskega poslanca, nekdanjega predsednika Franca Bogoviča. Finančno si je SLS zadnja leta, ko ni bilo volitev, precej opomogla.

Nekaj denarnih rezerv za volilno leto, ki je pred državo, si je zadnja leta nabrala večina strank. Izjema je SD Dejana Židana, ki je presenetljivo tudi lansko leto končala globo v rdečem. Bilanco jim je krasilo še 763.846 evrov minusa. Leto prej je SD prijavila 0,8 milijona evrov minusa. Več o tem:

Bilance strank: Židan zelo rdeč, Janković brez evra članarine

Zadnja leta je SLS pretresla vrsta notranjih sporov.

Izključitve, odhodi …

Pred letom je do ostrega konflikta v SLS prišlo  med predsednikom Zidanškom z nekdanjim predsednikom Marjanom Podobnikom. Podobnika so iz SLS na koncu celo izključili, zaradi česar je vrste SLS zapustilo še nekaj nekoč pomembnih politikov.

Dodatno to stranko slabi, ker je nekdanji poslanec in nekoč mariborski župan Franc Kangler, ki so se mu pred leti tudi odrekli in ga izključili, ustanovil Novo ljudsko stranko, nekdanji politik SLS Aleš Primc pa je ustanovil stranko God iz Gibanje za otroke in družino.

Na posnetku, ki so ga poslali iz SLS, je vrh stranke na srečanju ob obletnici.

Pred dvema desetletjema, ko je bila SLS na vrhuncu moči, je bil pomemben funkcionar te stranke tudi današnji predsednik Zveze Borcev Tit Turnšek, ki je ta mesec veliko pozornosti pritegnil s precej nespodobnim zmerjanjem poslancev.

Več o tem:

Mahnič Turnšku pokazal vrata zaradi zmerljivke: “Lažnivi kurci”

(Visited 66 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: