Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Obletnica SLS: Nič poslancev, a več denarja

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 27/02/2019)

„V zadnjem letu pred državnozborskimi volitvami naredimo vse, kar je v naši moči, da ljudem približamo, kar zmore in zna slovenska ljudska stranka,“ je v soboto ob 29. obletnici ustanovitve slovenske kmečke zveze na sevniškem gradu pozval predsednik SLS Marko Zidanšek.

Ni poslancev, denarja pa več

Na zadnjih parlamentarnih volitvah je po hudih notranjih pretresih ta stranka izpadla iz parlamenta. Ostala pa je močna po občinah po državi, kjer ima med strankami največ županov. Imajo pa tudi evropskega poslanca, nekdanjega predsednika Franca Bogoviča. Finančno si je SLS zadnja leta, ko ni bilo volitev, precej opomogla.

Nekaj denarnih rezerv za volilno leto, ki je pred državo, si je zadnja leta nabrala večina strank. Izjema je SD Dejana Židana, ki je presenetljivo tudi lansko leto končala globo v rdečem. Bilanco jim je krasilo še 763.846 evrov minusa. Leto prej je SD prijavila 0,8 milijona evrov minusa. Več o tem:

Bilance strank: Židan zelo rdeč, Janković brez evra članarine

Zadnja leta je SLS pretresla vrsta notranjih sporov.

Izključitve, odhodi …

Pred letom je do ostrega konflikta v SLS prišlo  med predsednikom Zidanškom z nekdanjim predsednikom Marjanom Podobnikom. Podobnika so iz SLS na koncu celo izključili, zaradi česar je vrste SLS zapustilo še nekaj nekoč pomembnih politikov.

[wp_ad_camp_1]

Dodatno to stranko slabi, ker je nekdanji poslanec in nekoč mariborski župan Franc Kangler, ki so se mu pred leti tudi odrekli in ga izključili, ustanovil Novo ljudsko stranko, nekdanji politik SLS Aleš Primc pa je ustanovil stranko God iz Gibanje za otroke in družino.

Na posnetku, ki so ga poslali iz SLS, je vrh stranke na srečanju ob obletnici.

[wp_ad_camp_2]

Pred dvema desetletjema, ko je bila SLS na vrhuncu moči, je bil pomemben funkcionar te stranke tudi današnji predsednik Zveze Borcev Tit Turnšek, ki je ta mesec veliko pozornosti pritegnil s precej nespodobnim zmerjanjem poslancev.

Več o tem:

Mahnič Turnšku pokazal vrata zaradi zmerljivke: “Lažnivi kurci”

[wp_ad_camp_3]

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu