Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Okrepitev na vrhu SMC: Mitja Bervar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th april 2017, 09:42 pop

Predsednika državnega sveta Mitjo Bervarja je svet SMC nocoj izvolil v izvršni odbor stranke. Z okrepitvijo z novim članom stranke in novim članom vodstva so se pohvalili na spletnih omrežjih in objavili tudi posnetke.

Prekletstvo predsednikov DS

Bervar vodi državni svet od zadnjih volitev, ki so bile novembra 2012. Za svetnika je bil izvoljen, ko SMC še ni obstajala.

SMC je nastala pred parlamentarnimi volitvami, ki so bile julija 2014. Letos Bervarja  čakajo volitve. Petletni mandat svetnikov se namreč izteka. Doslej v zgodovini državnega sveta predsedniku še nikoli ni uspelo ohraniti položaja. Še več kot to: še nikoli dotedanji predsednik ni bil ponovno izvoljen za državnega svetnika.

Ne bo predsedniški kandidat

Med Brvarjevimi sodelavci je bilo zadnje mesece slišati celo, da je razmišljal o možnosti, da bi kandidiral za predsednika republike proti Borutu Pahorju.

A se za to ni odločil.

Svetniške in predsedniške volitve potekajo hkrati. V SMC je bilo sinoči slišati, da niso govorili o možnosti, da bi Bervar postal njihov kandidat za predsednika republike.

Vstop Bervarja v vrh SMC pomeni, da ima ta stranka zdaj še več svojih politikov na vrhu posameznih vej oblasti. Imajo predsednika vlade Mira Cerarja, predsednika državnega zbora Milana Brgleza, po novem pa še predsednika državnega sveta Bervarja.

Ob tem  imajo še 35 poslancev v državnem zboru, kar je doslej med strankami še vedno največ.

Na začetku mandata so jih imeli celo 36. To je koncentracija moči, kakršni še nismo bili priča.

[wp_ad_camp_1]

Kdo vse je v izvršnem odboru

V izvršnem odboru so ob predsedniku Miru Cerarju, še podpredsednika stranke  Simona Kustec Lipicer in Milan Brglez,  predsednik Sveta Dragan Matić, predsednik programske konference  Aleksandar Kešeljević,  generalni sekretar  Jože Artnak, poslanka Urška Ban, državni sekretar Nejc Brezovar, ministrica Vesna Gjörkös Žnidar, poslanec Mitja Horvat, ministrica Milojka Kolar Celarc, minister Boris Koprivnikar, generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, državni sekretar Jure Leben in lastnik frizerskega podjetja Mitja Sojer.

[wp_ad_camp_3]

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu