Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Najbolj padata Finance in Delo, najmanj Dnevnik

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/03/2017)

V dveh letih, če primerjamo podatke za zadnjega četrtletje 2014 z zadnjim četrtletjem 2016, so Finance izgubila kar 29 odstotkov naklade. Če primerjamo le zadnje leto je bilo padca 12 odstotkov.

Delo je v dveh letih izgubilo 17 odstotkov, v zadnjem pa osem odstotkov kupcev.

To kažejo ta teden objavljeni podatki o revidiranih prodanih nakladah slovenske oglaševalske zbornice.

Podatki o prodanih tiskanih nakladah so lahko nekoliko zavajajoči. Časopisi se že dolgo poslovno selijo na splet in v neki meri so novi kupci lahko zdaj tam.

Slovenske novice so v dveletni primerjavi izgubile 12, v enoletni primerjavi pa šest odstotkov.

Večer je v dveh letih izgubil enajst, v zadnjem letu pa šest odstotkov prodane naklade.

Boljši le Dnevnik

Padanje prodaje dnevnikov je bilo v zadnjem četrtletju lani v primerjavi s četrtletjem prej sicer nekaj manjše kot pred tem.

A na medletni in večletni ravni padci prodaje ostajajo hudi.

Še najboljše se tudi v medletnih primerjavah drži Dnevnik, ki je v dveh letih izgubil slabo desetino prodane naklade, v zadnjem letu pa le tri odstotke.

Grafično to dogajanje kaže preglednica:

Podrobnejši podatki o številkah za posamezne dnevnike so dostopni na povezavi – https://spletnicasopis.eu/2017/02/28/zadnje-cetrtletje-za-dnevnike-ni-bilo-katastrofa/ 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu