Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Verjamem le raziskavam, ki jih sam ponaredim

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th julij 2017, 07:35 dop

Ljubljana – Rezultati različnih raziskav javnega mnenja, celo tistih, ki so narejene praktično hkrati,  se v Sloveniji zelo razlikujejo.  Zadnji objavljeni na dveh televizijah, kako bi volivci volili zadnjo nedeljo, sta lep primer. Po raziskavi, katere rezultate je objavil Planet TV, največje vladne stranke SMC, ki jo vodi Miro Cerar, sploh ni med prvo trojko. Po drugi, ki jo je objavila javna televizija, v prvi trojki ni opozicijske Združene levice.

Stranka Združena levica sicer ne obstaja. Gre za koalicijo več strank in gibanj, ki so na prejšnjih parlamentarnih volitvah nastopile skupaj. Obstaja pa poslanski klub s tem imenom, ki ga vodi Luka Mesec, ki je predsednik Iniciative za demokratični socializem (IDS).

 

Stavek, da je pametno verjeti le raziskavam javnega mnenja, ki jih sam ponarediš, pripisujejo različnim avtorjem, tudi britanskemu državniku Winstonu Churchillu, ki je imel kot minister Velike Britanije pomembno vlogo ob koncu prve svetovne vojne in v povojnem revolucionarnem dogajanju v Rusiji, ko je podpiral upornike proti revoluciji; še pomembnejšo vlogo pa je imel v drugi svetovni vojni, ko je bil premier.

Prve tri stranke po raziskavi Ninamedie, rezultat je objavila TV Slovenija, so SDS Janeza Janše, SMC Mira Cerarja in SD Dejana Židana. Po hkrati objavljeni raziskavi Episcentra za Planet TV, pa je vrstni red: SDS Janeza Janše, SD Dejana Židana in ZL, ki nima jasnega predsednika.

Da so raziskave bolj kazalnik dogajanja, ki ni posebej resen, je pokazala cela vrsta volitev.

Skoraj vsakič so napovedi razpleta, ki so jih objavili mediji, namreč dramatično zgrešile.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu