Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Velik kamen se je odvalil od srca Matjaža Nemca

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th april 2024, 08:33 dop

Velik kamen se je odvalil od srca Matjaža Nemca, ki bo vodil listo za evropski parlament SD in tudi Milana Brgleza, ki z zadnjega mesta upa, da mu bo uspelo ponovno do položaja priti s preferenčnimi glasovi, ker je SD odločila, da na listi ne bo nekdanje predsednice in večkratne evropske poslanke Tanje Fajon. Če bi kandidirala, bi lahko v težave spravila oba. Na prejšnjih volitvah ju je po številu prednostnih glasov povozila.

Položaj na listi je novi predsednik Matjaž Han Fajonovi ponujal, a je očitno ocenila, da bi bile koristi za stranko premajhne, tveganje sramote, če bi propadla in težav, če bi bila izvoljena in bi morali iskati novega zunanjega ministra za zadnji del mandata vlade Roberta Goloba, pa preveliko.

Matjaž Nemec v pogovoru z Matjažem Hanom (oba SD) Foto: DZ

Lista, ki jo je potrdilo predsedstvo stranke, bo vodil Nemec, za njim pa so Mojca Klevo Kekuš, nekdanji šef policije in zdaj minister Aleksander Jevšek, iz mladega foruma Lucija Karnelutti, državni sekretar Matevž Frangež, podžupanja Velenja Aleksandra VasiljevićPrimož BrvarNeva Grašič in Brglez.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu