Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tožba Jankovića zaradi “Morali bi njemu provizijo dati…”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th marec 2024, 10:56 dop

Po tem, ko sem v Spletnem časopisu pred tednom objavil vsebino posnetka pogovora in tudi krajši tonski posnetek, kako je v imenu mesta Ljubljana Špela Mazej družino Uroša Jernejca decembra lani prepričevala, da ne bi delali težav, ko bo občina projekt Kanal C0 speljala čez njihova zemljišča ob hipodromu, za katera župan Zoran Janković še nima dovoljenj, je Janković napovedal, da je proti Jernejcu vložil tožbo, poroča danes portal N1. Tudi ta portal je zdaj predstavil vsebino posnetkov in spora o gradnji kanalizacijskega voda čez območje s pitno vodo. N1 je ob informaciji o tožbi, ki bi jo naj Janković vložil kot zasebnik in ne župan, objavil tudi izjavo Jankoviča o tem:

“Gospod je na tem posnetku povedal, kar je mislil. Sicer ne vem, ali je dovoljeno, da nekoga tajno snemaš. A ker govori o meni, sem vložil tožbo. Zaradi takšnih nerazumnih in lažnivih izjav 83 odstotkov ljudi meni, da je v Sloveniji prisotna korupcija, 74 odstotkov jih tako meni o Ljubljani. Naj gospod pride, pa naj dokaže, da sem koruptiven.”

V pogovoru, del o provizijah sem tudi tonsko objavil, so bili v družini Jernejc na občino in župana Zorana Jankovića precej besni, ker so jim povzročili škodo že pred gradnjo kanalizacijskega kanala, težave z občino pa so imeli tudi z legalizacijo objektov na svoji posesti. Na pogovoru sta bila Rok Klemše in oče Uroša Jernejca, ki opozori, da jim ob gradnji Stožic občina ni odkupila parcele po ceni, ki je bil pred tem že dogovorjena, to je 400 evrov za meter, ker je Janković hotel provizijo. Uroš Jernejc doda, da bi Janković tudi znižal ceno na 320 evrov za meter. Del pogovora je tudi, da so iz občine enaka zemljišča po 400 evrov odkupovali od drugih, ki so imeli boljše zveze zaradi znanstva z Milanom Kučanom. Tako je potekal del pogovora o tem:

Posnetek pogovora o provizijah

Uroš Jernejc se je na Jankovićevo tožbo, kot poroča N1, odzval, da je pogovore z uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej snemal zaradi lastne varnosti, povračilne ukrepe župana pa je pričakoval: “Kot kaže, se je pripravljen spustiti tudi na osebni nivo, samo da bi onemogočil, da bi javnost izvedela za posnetke.”

V članku N1 ne navede, da se župan odziva na objavo v Spletnem časopisu in ne povedo, da predstavljajo vsebino, ki je v tem mediju že bila objavljena. Vsebino posnetkov in konflikt pa novinarka Manca Turk še obsežneje predstavi.

Zaradi posnetkov se, kot sem poročal, lahko v težavah znajde tudi Mazejeva, ki ji iz preiskovalne komisije za kanalizacijski vod, ki jo v parlamentu vodi poslanka Anja Bah Žibert (SDS), očitajo, da je krivo pričala, ker je trdila, da v pogovorih z družino Jernejc ni ravnala po navodili Jankovića in v pogovoru ni prejudicirala, kako bo upravna enota dovoljenje izdala v vsakem primeru.

Več o vsebini in ozadju lahko preberete tu:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu