Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dvig cen: Bencin skoraj izenačen z dizlom, na Hrvaškem je cenejši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th marec 2024, 05:23 pop

Vlada se je sinoči odločila, da ne bo spreminjala trošarin za bencin, zaradi tega se je cena neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) povišala na 1,519 evra na liter (pred spremembo 1,491 evra). Liter dizla bo stal 1,527 evra na liter (pred spremembo 1,523 evra), Liter kurilnega olja pa od polnoči stane 1,172 evra na liter (pred spremembo 1,170 evra na liter). Vladne omejitve veljajo le na bencinskih črpalkah izven avtocest, na avtocestah jih prodajalci oblikujejo prosto in so višje. Gibanje cen zadnje tedne je takšno:

Drugače kot pri nas se je vlada na Hrvaškem odločila za znižanje trošarin, to se pozna predvsem pri dizlu, ki je pri litru v sosednji državi za osem centov cenejši. Omejitve tam veljajo tudi za prodajo na avtocestah.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu