Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dežman: Sloveniji vladajo titoistični konservativci

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd marec 2024, 12:54 pop

Kako poskušajo titoistični konservativci, ki vladajo državi, v strokah, politiki in medijih preprečiti razpad tabujev, laži in mitomanije titoizma Jože Dežman predstavlja s serijo dogodkov. 10. maja bo otvoritev razstave v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu, v Evropskem parlamentu nekaj dni za tem, že v teh dneh pa nenavadno dogajanje pri nas predstavlja na Madžarskem. V ponedeljek bo imel predavanje v Hiši terorja v Budimpešti, širši javnosti pa je dogajanje že pojasnil tudi na tamkajšnji televiziji.

Oblasti slavijo diktaturo in kršenje temeljnih človekovih pravic

Dežman opozarja, da so v letu 2023 po prepričljivi zmagi na volitvah leta 2022 titoistični konservativci pri nas prešli v ofenzivo. Vlada Robert Goloba je z državnimi častmi pokopala načelnika komunistične tajne politične policije (SDV) Janeza Zemljariča, ministrica za kulturo Asta Vrečko je z osebnim obiskom počastila obletnico ustanovitve stalinistične Komunistične partije Slovenije, vlada je ukinila dan spomina na žrtve komunizma in muzej slovenske osamosvojitve in podpira Zorana Jankovića, župana Ljubljane, ki z vsemi sredstvi preprečuje pokop posmrtnih ostankov ljudi, ki so jih umorili komunistično partizansko gibanje med drugo svetovno vojno in komunistične oblasti po drugi svetovni vojni. S predavanji in nastopi Dežman opozarja, da je komunistični prevzem oblasti v Jugoslaviji omogočil vstop Rdeče armade v Srbijo avgusta 1944. Na zasedenih ozemljih pa so komunistične oblasti začele z množičnimi umori vojnih ujetnikov in civilistov. Večina teh vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu je bila po koncu druge svetovne vojne v maju in juniju 1945.

Najhujši zločini po drugi svetovni vojni v Evropi

Umorjenih je bilo več kot 250.000 vojnih ujetnikov in civilistov, od tega okoli 200.000 prebivalcev Jugoslavije ali več kot 1,2 odstotka prebivalstva. Ta industrijska smrt je bila državni terorizem. Množične umore je ukazalo vodstvo Komunistične partije Jugoslavije, o usodi sokrajanov so soodločali krajevni organi komunističnih oblasti. Umore so izvedli tajna politična policija in jugoslovanska armada. Rojaki so morili rojake: Slovenci Slovence, Hrvati Hrvate, Srbi Srbe … Bratomorni zločini med Hrvati, Slovenci in Srbi so bili najhujši v zgodovini teh narodov.

Ideologija bratstva in enotnosti je bila pozneje, meni Dežman, utopičen poskus, s katerim so skušale komunistične oblasti skriti te svoje zločine. Toda resnice ni bilo mogoče udušiti, nezaceljene rane in nepokopani mrtvi rušijo tabuje, laži in mitomanijo titoizma. Tudi zaradi teh zgodovinskih bremen je bil razpad socialistične federativne republike Jugoslavije tragičen in krvav.

Na nastope, ki so v teh dneh na Madžarskem in na odprtje razstav v Ljubljani in v Bruslju v maju, je Dežman opozoril tako tudi televizijsko javnost:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu