Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Brecelj je veliko manjši plenilec kot “glas ljudstva” Keber

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th januar 2024, 06:31 pop

Za “staro plenilsko stranko” je SD Tanje Fajon ta teden v Tarči označil predsednik strateškega sveta za zdravstvo, sicer pa tudi ugledni kirurg, Erik Brecelj. Z izjavo je SD kritiziral, da bi naj plenili po zdravstvu. Skoraj hkrati objavljeno pojasnilo vlade pa kaže, da je Brecelj sam veliko manjši plenilec kot nekdanji minister za zdravje iz vrst LDS pozneje pa propadli poslanski kandidat SD Dušan Keber, ki se nam predstavlja tudi kot predstavnik povezave Glas ljudstva, ki slovi po zelo uspešnem črpanju denarja vseh ljudi. Keber je v času ministrice Milojka Kolar Celarc (SMC) dobil 36.216 evrov za vodenjem skupine, ki je pripravljala zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ni nastal. 5.071 evrov pa je doslej prejel Erik Brecelj za pomoč premieru Robert Golobu, nekdanjemu ministru za zdravje Daniel Bešič Loredanu in najnovejši ministrici Valentini Prevolnik Rupel.

Premeir je sprejel predstavnike Glasu ljudstva. Jaša Jenull, Robert Golob in Dušan Keber Foto: KPV

Če Brecelj v tem tempu nadaljuje še nekaj let, se po “plenilstvu” Kebru še približal ne bo. Tako višino nakazila Breclju pojasnjuje vlada v odgovoru na vprašanje vodje poslanske skupine SDS Jelke Godec:

Keber je bil na volitvah leta 2014, če smo natančni kandidat stranke Solidarnost, ki pa je s petnajst kandidati nastopala na listi SD. Takratni predsednik SD Dejan Židan je s predstavnikom Solidarnosti Damjanom Mandelcem podpisal izjavo o tem, kandidati so bili Mandelc, Uroš Lubej, pa tudi nekdanji nosilec liste Solidarnost na evropskih volitvah Keber. Keber je kandidiral v za levico ugodnem okraju Koper, kjer pa ga je volilo le 6,6 odstotka volivcev. Propadlo je tudi drugih štirinajst kandidatov Solidarnosti. SD pa je imela pozneje še precej težav, ker je dalj časa nezakonito financirala to stranko preko državnega zbora z delitvijo svoje dotacije. Med levo usmerjenimi novinarji zelo popularen Keber je nekdanji ministrici Kolar Celarc pomagal po tem, ko je po odstopu Nataše Pirc Musar postal predsednik Rdečega križa, generalna sekretarka je takrat bila Renata Brunskole, sicer političarka SD in Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. PS je neuradna predhodnica Svobode, od tam so v tej stranki predsednik Golob, Alenka Bratušek, Marjan Šarec

Na podobni ravni kot pri Breclju so bila v vladi Roberta Goloba za pomoč na področju zdravstva tudi plačila nekdanjemu ministru za zdravje Dorjanu Marušiču, ki je dobil 4.180 evrov.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu