Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Interpelacija vložena: “Ker je ta nakup sinonim za popolni fiasko”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th januar 2024, 07:22 pop

“Ker je ta nakup sinonim za popolni fiasko poslanska skupina SDS zahteva, da Emilija Stojmenova Duh za svoje netransparentno in neodgovorno delo odgovarja.” Tako so poslanci SDS danes pojasnili vložitev interpelacije proti ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh.

Emilija Stojmenova Duh Foto: Žan Kolman/KPV

Ministrica se je po zakonu o digitalni vključenosti odločila za nakup 13 tisoč računalnikov, ki nimajo operacijskega sistem, niti antivirusne zaščite, ki so obstali v skladišču. Pojavljajo se številni pozivi, da se računalniki, katerih skladiščenje stane 2500 eur mesečno, čim prej razdelijo, so sporočili iz SDS. V vladi razmišljajo celo o posebnem zakonu za to razdeljevanje.

Postavlja se vprašanje po kakšnem ključu bodo razdeljeni, pod vprašajem pa je tudi mehanizem za njihovo razdeljevanje.

Celotno besedilo interpelacije je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu