Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šušteršič: “Golob spoštuje družinske vrednote in je inteligenten…” O njegovi izobraženi ministrici DZ v petek.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:34 pop

“Samo pohvalili bi dr. Goloba, ker je pokazal, da spoštuje tradicionalne družinske vrednote, ko je hčerko nastavil v to podjetje,” je v Uri moči včeraj dejal nekdanji finančni minister Janez Šušteršič. Voditelj Bojan Požar pa je dodal: “Za direktorico, ja”. Šušteršič pa je o Golobovem družinskem poslu Star Solar, ki na veliko posluje le z državo, nadaljeval: “In pokazal je veliko mere inteligence, ker vendarle ni nastavil Tine Gaber tja.” Pozneje je Šušteršič realistično opisal še taktike, kako bodo mediji, ki so pod vplivom Goloba, poskušali zmanjšati pomen, pa tudi odvrniti in preusmeriti pozornost. Med drugim je Šušteršič volivcem glede Goloba in Svobode povedal in predlagal še: “Mislim, da se izboljšuje in prosil bi vse, ko naslednjič, ko anketarji pokličejo, povedo, da podpirajo Goloba in da bi glasovali za Svobodo na volitvah, ker, dokler bodo oni imeli občutek, da imajo rejting v redu, se bodo morda manj počutili poklicane, da morajo nekaj delati. Dajmo jih umirit, dajmo jim govorit, da jih imamo radi, da ne bodo sprejemali na vrat na nos stvari, ki so škodljive.”

V tem delu je Šušteršič, med drugim, opisoval ozadje nepremišljenega podržavljenja prostovoljnega dodatnega zdravstvenega zavarovanja na vrat na nos in brez razmisleka, kaj je cilj in kaj bi radi dosegli. To je razkrila tudi Mojca Pašek Šetinc, ko so jo izključili iz stranke Svoboda, ko je povedala, je bil glavni razlog le popraviti si popularnost, ki je stranki Svoboda in vladi padala, kaj je vsebina predloga pa poslanci, ki so to morali podpisati kot svoje, še prebrati niso smeli.

Ure moči del Slovenije ni mogel gledati, ker je T-2 onemogočil spremljanje Planet TV. Trdijo, da zahtevajo previsoko nadomestilo. Ni mogoče izključiti, da je v ozadju interes vladnih strank, ki izvajajo brutalne čistke in pritiske na medije. V preteklosti smo o vsebini Ur moči lahko brali in si del vsebin ogledali na portalu Siol.net. Novi odgovorni urednik Mihael Šuštaršič, ki ga je pred dobrim letom inštalirala generalna sekretarka Svobode Vesna Vuković, je to takoj ukinil.

Svoboda in premier Golob so v teh dneh v dvojnih težavah, ob zasebnih družinskih biznisih Roberta Goloba z državo na področju solarne tehnologije je Golob pretresel še s kandidatko za ministrico za kmetijstvo Matejo Čalušić, za katero so preverjanja pokazala, da je napačno prikazovala, da ima univerzitetno izobrazbo na volitvah poslancev in tudi v državnem zboru, kjer so njen življenjepis na spletni strani prejšnji teden popravili in pojasnili, da bi naj šlo za “neljubo napako”.

Vladne stranke nameravajo novo ministrico, ki še tega ne zna prav oceniti, kakšno izobrazbo ima, izvoliti na izredni seji državnega zbora v petek.

O sklicu bo v sredo odločal kolegij predsednice Urške Klakočar Zupančič, ki je že sklican.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu