Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Robert Golob od Jane Nemec Golob prevzel Star Solar d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd januar 2024, 08:13 pop

Predsednik slovenske vlade Robert Golob, ki je v preteklosti vodil državni GEN-I in tam prejemal nagrade, ki so bila daleč preko zakonskih omejitev za direktorje državnih podjetij, je konec lanskega leta od soproge Jane Nemec Golob, od katere se ločuje, prevzel podjetje Star Solar, na direktorski položaj pa je v tem podjetju, ki večino denarja zadnja leta prejema od državnega operaterja trga z električno energijo Borzen, postavil hčerko Luno Golob. Podjetje je odkupil s pretvorbo posojila težkega 200.000 evrov v lastniški delež. Že prej je imel v njem 7.500 evrov. To kaže sodna dokumentacija.

Premierov prevzem podjetja

Na “transakcijo” se je predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS) odzval tako:

Podjetje Star Solar večino prihodkov ustvari s prodajo podjetju Borzen, verjetno s prodajo elektrike iz sončnih panelov. Borzen je državni operater. Premier je po prevzemu oblasti zamenjal nadzornike, kot še v številnih podjetjih v pretežni lasti države in si zagotovil popoln nadzor. Na spletni strani Borzna so o tem poročali tako:

“Vlada imenovala nove člane nadzornega sveta družbe Borzen

Vlada je s 3. junijem 2022 razrešila dosedanje člane nadzornega sveta družbe Borzen: Petra Žmaka, Tomaža Kokota in Davorina Dimiča, s 4. junijem 2022  pa za dobo petih let imenovala nove člane nadzornega sveta družbe, in sicer: Mojco Veljkovič, Žigo Fišerja in Ivano Nedižavec Korada.”

V desetih letih so imeli v tem zdaj tudi uradno Golobovem zasebnem podjetju Star Solar več kot dva milijona prihodkov iz Borzna, torej slabega četrt milijona vsako leto.

V preteklosti “nedržavnih prihodkov” praktično niso imeli, gre torej za zasebno podjetje Roberta Goloba, ki prodaja državnim, kjer se je v preteklosti ukvarjal s podobnim poslom:

Aplikacija Erar prenos vodenja podjetja iz bivše soproge na hčerko, prikaže tako:

Prikaz, da je Robert Golob konec lanskega leta prevzel lastništvo tega podjetja, ki je registrirano za številne dejavnosti, bančni račun pa ima tudi v Italiji, je takšen:

Akt o ustanovitvi, ki kaže, da je v prevzem premier Robert Golob vložil 200.000 evrov, ki jih je že prej posodil, in s tem s prevzemom od Jane Nemec Golob postal popolni lastnik podjetja, ki je registrirano za številne dejavnosti, je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu