Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sanja Ajanović Hovnik prepustite nakupe letalskih kart možu!

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th oktober 2023, 08:56 dop

Službe ministrstva za javno uprave so uspele ministrici Sanji Ajanović Hovnik letalsko karto za ZDA kupiti za 3.612 evrov, njen soprog, ki je z njo potoval zasebno, pa je karto za isti polet sam kupil za 973 evrov. To smo izvedeli sinoči na POP TV pri Urošu Slaku, ko je ministrica voditelju pokazala letalsko vozovnico soproga. Ministrica in njen mož, smo izvedeli, na letalu niste sedela drug ob drugem, potovala pa sta v istem razredu. Ministrica je pojasnila, da je razlog za visoko ceno njene karte, ker so vozovnico zanjo na ministrstvu ponovno kupovali zadnji trenutek, ker se je pokazalo, da prvotno načrtovanega načina potovanja zaradi kratkega časa za prestope ne bi bilo mogoče izvesti, letalo pa je bilo že polno. V začetku oddaje je delo svoje nabavne službe, ki je uspela njeno karto kupiti za štirikratno ceno soprogove, ministrica ocenila kot dobro. Ker je bil Slak zelo kritičen do nabavnega dosežka ministrstva, pa je bila pozneje nekoliko bolj kritična, da bodo to še preverili.

Premier Robert Golob se je na potovanje kar petih predstavnic enega ministrstva na forum o trajnostnem razvoju odzval tako: “Če je največji državni problem pot ministrice v New York za 6.000 evrov, potem živimo v srečni državi.”

Ne nenavadnost, da so bile ob ministrici in njeni “sodelavki” na istem forumu Združenih narodov na temo trajnostnega razvoja v New Yorku še kar tri uslužbenke ministrstva, pot teh treh je državo stala še dodatnih 22.000 evrov, je ministrica pojasnila, da niso bile “del uradne delegacije in bi se te poti udeleževale tudi, če uradne delegacije na primer ne bi bilo”.

Sanja Ajanović Hovnik o letalskih kartah: “Jaz sem letela v ekonomskem razredu, celotna delegacija je letela v ekonomskem razredu. So pa to bile zadnje karte. Je vendarle šlo za poletne mesece, ko je karte težko dobiti in so letala polna.”

Zakaj dogodka te tri uslužbenke niso spremljale po video povezavi iz Ljubljane, s čemer bi prihranili 22.000 evrov, je ministrica pojasnila s tem, da je ministrstvo za javno upravo po novem razvojno ministrstvo in da po video povezavi v ZDA tri uslužbenke ne bi mogle izvesti “mreženja”, gradnje prijateljstev in čezsektorskih povezav.

Z ministrico so bile na dvotedenskem obisku iz ministrstva Mateja MahkovecNika Benedik,  Maja Dimitrovski in Simona Hočevar.

Kako ocenjujete najemanje poslovnih letal za premiera in polet ministrice za javno upravo v ZDA?

View Results

Loading ... Loading ...

Zakaj je z njo na službeno pot potoval mož, je ministrica pojasnila tako: “Mož me je spremljal preprosto zaradi tega, ker odkar sem ministrica, praktično nimam prostega časa. Se tega sicer zavedam in prosti in službeni čas usklajujeva tudi tako, da ko je mogoče, v bistvu, da preživljava ta čas skupaj.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu