Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

“Hitra” sodišča: Goljufanje Pečečnika za 150.000 evrov zastaralo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd september 2023, 12:34 pop

Zaradi zastaranja je sodni senat, ki ga je na okrožnem sodišču v Ljubljani vodila sodnica Sinja Božičnik, ustavil kazenski postopek, ki poteka, ker je leta 2003 Boštjan Camlek kot direktor družbe Taner od direktorja družbe Elektronček Jožeta Pečečnika in člana uprave Janeza Benčine najel poslovne prostore na cesti 24. junija 25 v Ljubljani, da bi tam vzpostavil dializni center. Camlek se je kazenskem postopku z obtožbo tožilstva znašel leta 2007, ker leta 2003 ni plačal najemnine za najem poslovne stavbe, s čemer bi naj Pečečnikov Elektronček v sedmih mesecih ogoljufal za 151.141 evrov. Je pa Camlek na svoj račun pri NLB v tistem času dobil 49.152 evrov plačil, ker je te prostore oddajal naprej drugim.

Ker je zadnji obrok najemnine zapadel v plačilo septembra 2003, je od kaznivega dejanja minilo dvajset let, s čemer je kazniva dejanje absolutno zastaralo in pregon več ni dopusten, je ugotovilo sodišče.

Ker je kaznivo dejanje goljufije zastaralo, je sodišče odločilo, da bo stroške kazenskega postopka in stroške in nagrade za odvetnika obtoženega Camleka plačal državni proračun.

Zastaranje pregona zaradi neplačane najemnine Elektrončku

Proti sklepu o zastaranju je mogoča pritožba, o kateri bo odločalo višje sodišče.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu