Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kabinet Roberta Goloba: »Gre za lažne informacije«

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th junij 2023, 09:02 pop

“Predsednika vlade Roberta Goloba smo za slavnostno sejo državnega zbora že pred časom opravičili zaradi obveznosti, ki jih je imel v Novi Gorici. Nikoli ni bilo predvideno, da bi na sejo prišla predsednikova partnerka in tako tudi ni moglo biti konflikta zaradi sedežnega reda. Gre za lažne informacije.”

Tako so se iz kabineta premiera Roberta Goloba (Svoboda) danes odzvali na ugibanja medijev, da se Golob slavnostne seje parlamenta na predvečer dneva državnosti ni udeležil, ker vabila zaradi nasprotovanja Urške Klakočar Zupančič (Svoboda) ni dobila njegova spremljevalka Tina Gaber. V parlament spremljevalke politikov na slavnostne seje praviloma doslej nikoli niso prihajale.

Se je pa z Gabrovo Golob po proslavi v državnem zboru v soboto pojavil na osrednji državni slovesnosti. Od tam je fotografija, ki jih je Gabrova objavil na svojem FB profilu.

Tina Gaber in Robert Golob na državni slovesnosti, Vir: FB stran Tine Gaber

“Iz spoštovanja do institucije ter poslank in poslancev, ki so predsedniku vlade ne nazadnje potrdili mandat, se predsednik vlade Robert Golob sicer redno udeležuje sej državnega zbora,” so še sporočili iz kabineta premiera.

Poročanja medijev in demanti je sprožila objava Mitje Kunstlja, ki ni novinar in ne velja za posebej zanesljiv vir za karkoli. Ta objava:

Slavnostni govornik v državnem zboru je bil podpredsednik iz vrst SDS Danijel Krivec.

Veliko pozornosti javnosti je pred državnimi proslavami v soboto pritegnilo, ker se svete maše za domovino v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani ni udeležil nihče od najvišjih predstavnikov države: ne predsednica republike Nataša Pirc Musar, ne predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in tudi ne premier Golob. Se je pa maše udeležil predsednik državnega sveta Marko Lotrič skupaj s soprogo, ki je bil tudi na sprejemu pri predsedniku Slovenske škofovske konference Andreju Sajetu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu