Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Mediji zamolčali in prikrili konflikt v Svobodi ob Ukrajini

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th maj 2023, 08:10 dop

Z glasovanjem proti Deklaraciji o spominu na množičen poboj z lakoto – genocid v Ukrajini so včeraj presenetili trije poslanci Svobode  Miroslav Gregorič, Martin Premk in Monika Pekoša. Premk vodi pomembne odbor za obrambo. Vrsta poslancev Svobode pa se je dodatno še izognila glasovanju, ki obsoja zločine iz časov socialistične Sovjetske zveze. Med njimi tudi pomembni poslanci kot sta predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in Mojca Pašek Šetinc.

Predsednik odbora za obrambo Martin Premk (Svoboda) Foto: DZ/Matija Sušnik

Nenavadnost, da so bili proti v Svobodi, so največji mediji zamolčali in skrili javnosti. Naslovi na spletnih portalih so bili, da je bila proti le Levica.

Kaže, da je Golobu in njegovi medijski operativki Vuković uspela posebna operacija v medijih, pa čeprav še nista zavzela RTV Slovenija.

Uradno je bila kot stranka Levica res edina proti in vsi poslanci te stranke so tudi glasovali proti. Svoboda pa je bila uradno za deklaracijo, ki jo je odločno podprla tudi vlada. A glasovali so poslanci daleč največje vladne stranke proti. Ni težko preveriti, glasov proti je bilo osem, poslancev Levice, ki je komaj prišla v parlament, pa je samo pet.

V zahodnem svetu s svobodnim tiskom se resni mediji praviloma veliko bolj ukvarjajo z dogajanjem in spori v največji stranki kot s povsem predvidljivim ravnanjem obrobnih skrajnih strank kot je Levica. Tudi v tekstih in ne le v naslovih, so nenavadno glasovanje poslancev vladajoče Svobode, ki so bili proti deklaraciji, ki so jo predlagali poslanci vladne SD in Svobode Jani Prednik, Predrag Baković in Borut Sajovic, mediji skrili, kar kaže, da je Robertu Golobu in njegovi medijski operativki Vesni Vuković v veliki meri uspela posebna operacija v medijih, pa čeprav še nista zavzela RTV Slovenija.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu