Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janković s 54.644 porazil Sukičevo z 2.494 evrov “težko” kampanjo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:45 pop

V prvem krogu je bil za župana Ljubljane Zoran Janković lani izvoljen s kampanjo težko 54.644 evrov, kaže poročilo o kampanji, ki ga je objavil ta teden. Na drugem mestu je pristala Nataša Sukič iz Levice, za kampanjo te poslanke je Luka Mesec investiral vsega 2.494 evrov. Pred štirimi leti je Janković v župansko kampanjo investiral 50.069 evrov in s tem dosegel 60,5 odstoten delež, na drugem mestu je bil takrat Anže Logar (SDS) z 29,5 odstotka. Logar je lani kandidiral za predsednika republike. Zaradi slabih rezultatov SDS na volitvah v Ljubljani, njihov županski kandidat Igor Horvat je dosegel šele četrti rezultat, je po volitvah odstopil kot vodja mestnega odbora stranke. Vodenje mestnega odbora je prevzel Aleš Hojs.

Po nizki investirani vsoti v župansko kampanjo se zdi, da so v Levici ocenili, da proti Jankoviću Sukičeva nima resnih možnosti in so varčevali. Rezultat to potrjuje:

Za kampanjo svoje liste, ki je dosegla daleč najboljši rezultat v mestnem svetu, je Zoran Janković lani porabil 86.958 evrov (štiri leta prej 80.109 evrov), Levica, ki je končala na četrtem mestu, pa je za mestni svet prijavila 6.254 evrov stroškov kampanje. Poročil o kampanjah Gibanja svobode na drugem mestu in SDS na tretjem še niso objavljena.

Rezultat volitev v mestni svet je bil takšen:

V Ljubljani se je SDS slabše kot pred štirimi leti odrezala tudi v svetniškem delu volitev, izgubili so štiri sedeže in z drugega položaja v mestnem svetu po številu svetnikov padli na tretjega. Pet sedežev je izgubila Lista Zorana Jankovića, a ostala daleč pred vsemi. Levica je ohranila enako število sedežev. Vzpon je uspel Gibanju svoboda, ki je iz nič poskočilo na deset mandatov. Iz parlamenta pa je izpadel Janez Stariha s svojo listo kolesarjev.

Poročili Zorana Jankovića za župana in za mestni svet sta takšni:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu