Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gabrova prehiteva pravo, Klakočar Zupančičeva in Pašek Šetinčeva v Ruandi in Ugandi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:45 pop

Realnost pri nas prehiteva počasno pravno državo in zakone, se je pokazalo ob obisku premierja Severne Makedonije Dimitarja Kovačevskega, ob katerem so iz vlade sporočili, da je kot partnerica slovenskega premiera Roberta Goloba (Svoboda) uradno sodelovala Tina Gaber. To je prvič, da so jo predstavili tako.

Formalno je bilo to nekoliko hitro, ker uradno postopek ločitve s soprogo  Jano Nemec Golob, ki ga je premier, kot je prejšnji teden povedal za POPTV, sprožil decembra lani, še ni končan. A realnost ni vedno usklajena s formalnim stanjem. Od soproge pa se je Golob, kot je še povedal, odselil že pred letom in pol.

Namen uradnega obiska je, kot so sporočili iz vlade, nadaljevanje rednega in intenzivnega političnega dialoga med državama ter krepitev dvostranskega sodelovanja, predvsem na gospodarskem področju. V pogovorih bo posebna pozornost namenjena integracijskemu procesu Severne Makedonije v EU, sogovorniki pa se bodo dotaknili tudi aktualnih razmer v Severni Makedoniji in širši regiji. Predsednika vlad bosta podpisala Skupno deklaracijo o okrepljenem sodelovanju. 

Z vidika obiskov pa je teden tudi sicer pester: predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) potuje na uradni obisk v Ugando in Ruando, spremljala pa jo bo poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek. V Ugandi bo slovenski poslanki že danes gostila predsednica parlamenta Ugande Anita Annet Among. V sredo pa ju bo sprejela še predsednica poslanske zbornice Republike Ruande Donatille Mukabalisa.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu