Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Politkolesar Jaša Jenull postrojil Poklukarja in vrh ministrstva

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:49 pop

Neuradnega vodjo protestov proti prejšnji vladi ob petkih Jašo Jenulla je danes s svojo novo ekipo najožjih sodelavcev na vrhu notranjega ministrstva sprejel notranji minister Boštjan Poklukar. Poklukar je ministrstvo prevzel po odstopu Tatjane Bobnar. Političnega aktivista leve sredine Jenulla sta ob novem ministru Poklukarju sprejela tudi državna sekretarka Helga Dobrin in vodja kabineta Nataša Hvala Ivančič.

Državna sekretarka Helga Dobrin, minister Boštjan Poklukar, vodja Kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič in Jaša Jenull na srečanju v ministrstvu. | Avtor Ministrstvo za notranje zadeve

Po srečanju z Jenullom je Poklukar sporočil, da imajo civilna družba in nevladne organizacije pomembno vlogo v slovenski družbi, še zlasti pri nadaljnjem razvoju demokracije in se zavezal k transparentnemu delovanju ministrstva in pozval nevladne organizacije, naj budno spremljajo delo notranjega ministrstva. Z ministrstva so sporočili še, da sta dialog z nevladnimi organizacijami in sistematično vključevanje civilne družbe v procese odločanja zaveza te vlade.

Zdi se, da je Poklukarjeva poteza nadaljevanje politike premiera, ki je prejšnji teden direktorico zavoda 8. marec in politično aktivistko Levice Luke Meseca Niko Kovač postavil za šefico vladnega strokovnega sveta za boj proti sovražnemu govoru.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu