Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Smrt že spet prehitela sodišče. Močno.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th marec 2023, 05:28 pop

Gospa s koso je že spet prehitela naše sodstvo. Okrožno sodišče v Ljubljani, senat je vodila sodnica Dejana Fekonja, je prejšnji teden ustavilo kazenski postopek proti Nezirju Feratoskem in njegovemu podjetju NEZO gradbeništvo, ker bi naj leta 2014 v Kočevju s prodajo terjatev podjetja Barval v višini 23.680 evrov podjetju LESPROM, čeprav je vedel, da terjatev ni resnična, ker dela niso bila opravljena, s čemer je zavedel Karmen Tomšič in oškodoval podjetje LESPROM. Kazenski postopek je sodišče ustavilo, ker je sodišče iz Skopja izvedelo, da je obdolženi Feratoski umrl v kraju Vittorio Veneto v Italiji in to 5.2.2019. Pred štirimi leti. Tudi za gospodarsko družbo NEZO, katere lastnik je bil umrli, je sodišče ugotovilo, da je bila iz sodnega registra izbrisana že 3.12.2018. Torej še pred smrtjo lastnika. Zato je sodni postopek ustavilo tudi proti tej družbi. Oškodovano podjetje iz Kočevja pa je napotilo k pravdi.

Tožilstvo se lahko na sklep pritoži na višje sodišče.

O podobnem primeru, ko je sodno odločanje prehitela gospa s koso, sem poročal že pred mesecem:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu