Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada Accettu predlaga zaslišanje Horvatove, Berganta, Pajka in Vobiča o nujnosti čistke vrha RTVS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 01:58 pop

Zaslišanje vrste prič je predsedniku ustavnega sodišča Mateju Accettu predlagala vlada, da bi ustavno sodišče lahko odločilo, ali bi ustavili naglo predčasno menjavo vseh nadzornikov, glavnih direktorjev in programskih svetnikov RTV Slovenija. Kot so sporočili iz vlade so za priče, ki bodo ustavnemu sodišču pojasnile, kaj je privedlo do kritičnih razmer na RTV Slovenija in bi povzročilo škodljive posledice za RTV Slovenija ob morebitnem zadržanju novele zakona o RTV Slovenija, predlagali nekdanjo odgovorno urednico informativnih programov TVS iz časov, ko je imela večino v organih upravljanja še levica, Ksenijo Horvat, voditelja Odmevov Igorja E. Berganta, predsednika Sveta delavcev RTV Slovenija Roberta Pajka in Igorja Vobiča s Fakultete za družbene vede.

Po zakonu o ustavnem sodišču lahko predsednik ustavnega sodišča razpiše javno obravnavo na lastno pobudo ali na predlog udeležencev v postopku, predsednik ustavnega sodišča pa mora razpisati javno obravnavo, če to predlagajo trije sodniki.

Matej Accetto Foto: ustavno sodišče, uradni portret--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu