Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tudi Golob v zasebni avdienci pri papežu Frančišku

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:23 pop

Predsednik vlade Robert Golob bo v sobota obiskal Sveti sedež, so včeraj napovedali iz vlade. Premiera bo v zasebno avdienco sprejel papež Frančišek. Srečal se bo tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem.

Letos februarja je bil pri papežu na uradnem obisku že predsednik republike Borut Pahor v okviru obeležitve 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem (8. februar 1992), ki je sicer Slovenijo priznal mesec dni pred tem (13. januarja 1992). Član delegacije predsednika RS je bil tudi minister za zunanje zadeve Anže Logar.

Obisk se je začel s sveto mašo v slovenskem jeziku v baziliki svetega Petra, ob grobu svetega Janeza Pavla II., ki jo je vodil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore. Navzoč je bil tudi kardinal Franc Rode, slovesno mašo pa je s petjem spremljal Slovenski oktet. Pahor se je po maši v zasebni avdienci srečal s papežem Frančiškom. Med drugim sta govorila o pomenu dialoga in moči sprave ter simbolnih gest.

Slovenska delegacija se je tudi takrat srečala z državnim tajnikom Svetega sedeža Pietrom Parolinom in tajnikom za odnose z državami Paulom Richardom Gallagherjem.

Predsednik Borut Pahor pri papežu Foto: Vatican Media
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu