Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Marta Kos zapustila Goloba, Janša o ozadju

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:09 dop

“Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar”. Tako je Marta Kos, ki se je poleti umaknila kot kandidatka za predsednico republike Gibanja svobode in to še pred uradno vložitvijo kandidature na omrežju Facebook sporočila, da izstopa še iz stranke Gibanje Svoboda. To je storila, ko je premier v državni zbor poslal odstopno izjavo notranje ministrice Tatjane Bobnar.

Na izstop Kosove se je predsednik SDS Janez Janša odzval tako:

Biti član stranke ni nič posebnega, je pa Kosova izstop pojasnila v daljši izjavi:

“To ni več moja stranka.

Odločila sem se, da izstopim iz Gibanja Svoboda. O tem koraku sem premišljevala že nekaj časa in odločitev sem sprejela po tehtnem razmisleku.

Ponosna sem, da je Gibanju Svoboda pred parlamentarnimi volitvami uspelo zbrati predstavnike tistih naprednih sil, ki so po dveh težkih letih nazadnjaštva vrnile ljudem dostojanstvo in upanje v prihodnost.

Skupaj smo se odločili, da delamo tisto, kar je najboljše za našo Slovenijo, v dobro vseh državljank in državljanov. V stranko smo se vključevali ljudje z različnih koncev, z različnimi prepričanji in idejami. Ta različnost je bila naša prednost. Ni bilo enoumja, krepili smo kulturo dialoga, se znali poslušati in tako odločati.

Razmere, ki so povzročile okoliščine, zaradi katerih sem odstopila od kandidature za predsednico države, zaradi česar sem pozneje odstopila tudi kot podpredsednica stranke, se niso spremenile. Nasprotno, ostajajo enake in se zaostrujejo.

Na to kaže tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve.

Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom.

Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar.

In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah.

Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.”

Na posnetku, objavljenem na FB strani Marte Kos je nekdanja predsedniška kandidatka s predsednikom UEFE Aleksandrom Čeferinom

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu