Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Okužen britanski premier Johnson, pri nas devet mrtvih

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th maj 2020, 10:39 pop

S koronavirusom je okužen britanski premier Boris Johnson, je voditelj Britanije sporočil danes in napovedal, da bo pa še naprej po video konferenci vodil odzivanje vlade na virus, a iz samoizolacije.

Kot je sporočil ima blage simptome okužbe, povišano temperaturo in stalen kašelj. Če Johnson ne mogel opravljati dela, bo njegove dolžnosti verjetno prevzel zunanji minister Dominic Raab, poroča BBC. Za pozitiven test je Johnson izvedel dva dni po tem, ko je postalo znano, da je okužen 71 letni britanski prestolonaslednik Charles.

Vlado Johnson vodi šele nekaj mesecev, prevzel jo je decembra po zmagi na volitvah, ki je bila največji uspeh konservativcev po času Margaret Thatcher.

Okužba premiera Johnsona je precej skrbi povzročila tudi, ker je njegova partnerka Carrie Symonds noseča. Ker smo v zadnjih dneh Johnsona lahko gledali, ko je govoril v britanskem parlamentu, pa je najbrž kar nekaj strahu tudi tam.

Da je okužen je javnost obvestil tako, s klikom si lahko video ogledate:

Pozitiven je bil na testiranju tudi britanski minister za zdravje Matt Hancock, poroča BBC.

V Sloveniji je včeraj zelo poskočilo število okuženih, do danes do poldneva je zaradi virusa pri nas umrlo že devet ljudi. Večinoma so med žrtvami doslej starostniki iz domov za starejše, ki so bili okuženi tudi, ker pred tedni ni bilo dovolj pazljivosti pri vračanju zdravnikov in osebja iz smučanja in sicer počitnic v Italiji in drugod.

Podatki so takšni:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu